Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Referat omgång 1

Annons

Laxå–Ervalla 2–0 (0–0)Efter en trevande start, där båda lagen mest kände på varandra, tog Laxå kommandot.

Trots ett spelövertag och en hel del chanser för hemmalaget var ställningen i paus bara 0–0. Men redan i den andra halvlekens första anfall skulle Laxå få utdelning. Johan Persson var den som inledde säsongens målskytte med sitt 1–0-mål.

Ervalla gick på offensiven efter målet och försökte gång på gång attackera Laxås mål. Pressen fortsatte fram till att Laxå fick en frispark på offensiv planhalva. Den fasta situationen nyttjdes väl och Johan Persson kunde via huvudet trycka in sitt och Laxås andra mål för kvällen.

Några fler mål bjöds det inte på, utan Laxå lyckades hålla undan.

– En välförtjänt seger som vi är mycket nöjda med, konstaterar Laxåtränaren Anders Nilsson.

Mål: 1–0 Johan Persson, 2–0 Johan Persson.

Vretstorp–Glanshammar 4–2 (2–0)Nog kändes premiärnerverna av ifrån topptippade Vretstorp i denna match.

Men det började bra med resultatet 2–0 i paus och såg ännu bättre ut tio minuter in i den andra halvleken då Gustav Larsson tryckte in 3–0. Sedan slog nerverna till.

Genom ett självmål reducerade Glanshammar. Det skulle inte dröja länge förrän det var match igen då gästerna petade in sitt andra mål. Glanshammar hade dessutom en jättechans till att gå upp i likaläge men i stället kunde Vretstorps Timmy Lundberg pricka in sitt andra mål och samtidigt spika slutresultatet till 4–2.

– Det var lite läskigt där ett tag, men nog var vi värda att vinna den här matchen, säger Vretstorps tränare Conny Eriksson efter matchen.

Mål: 1–0 Timmy Lundberg, 2–0 Erik Nilsson, 3–0 Gustav Larsson, 3–1 Självmål, 3–2 Cedric de Ridder, 4–2 Timmy Lundberg.

Kumla–Lekeberg 4–2 (2–1)Kumla fick en fin start på årets säsong när Robin Rosén spräckte målnollan redan i matchinledningen efter inspel från brodern Pontus. Kumla behöll sedan initiativet under större delen av matchen med ett vårdat passningsspel.

– Vi är nöjda, det var en bra premiär. Kanske borde vi gjort några fler mål, säger Kumlas tränare Roger Persson.

Trots den tunga starten stretade dock motståndarna emot bra och det var match i 90 minuter.

– Det här var ingen lätt seger, all heder åt Lekeberg som krigade på bra, säger Persson. Bäst betyg i ett bra hemmalag kvitterar 17-årige högerbacken Johan Brånn ut.

Mål: 1–0 Robin Rosén, 1–1 Robin Gustafsson, 2–1 Pontus Rosén, 2–2 Erik Nyströmer, 3–2 Erik Feinestam och 4–2 Marcus Arnold.

Hidingsta–Sköllersta 0–1 (0–0)Nykomlingen Hidingsta bjöds på tuffast tänkbara motstånd i premiärmatchen. Sköllersta, degraderade från division 3, var snäppet vassare och vann rättvist. Avgörandet kom genom en lång hörna, som hemmalagets spelare menade var över kortlinjen. Bollen landade hos Herman Oscarsson som inte gjorde något misstag.

– Sköllersta var bra, de hade ett högre tempo och snabbare bollbehandling än oss. Sköllersta kommer bli ett topplag, säger Hidingstas lagledare Jan-Olof Karlsson.

– Vi gjorde ändå en gedigen insats och kunde fått med oss en poäng.

Mål: 0–1 Herman Oscarsson.

ÖSK Söder–Latorp 2–2 (0–1)Latorp inledde målskyttet efter att mittbacken Thomas Fredriksson dunkat in 0–1 på volley.

– Thomas gjorde en mycket bra match. Stark och stabil på mittbacksplatsen och fick dessutom kröna sin insats med ett mål, säger Latorps tränare Andreas Grahn.

ÖSK Söders stora bollinnehav skulle snart ge utdelning – med viss hjälp ifrån Latorp.

Två självmål ändrade på allt.

– Vi hade lite otur med studsen, men det var ändå rättvist att vi lyckas kvittera, säger Grahn, som efter matchen var nöjd med slutreslutatet.

Mål: 0–1 Thomas Fredriksson, 1–1 Självmål, 2–1 Självmål, 2–2 Anders Land.

Karlslunds FF–Öfvre Adolfsberg 2–1(1–0)

Unga Karlslund petade i överväxeln från start, och visade vad en bra försäsong betyder.

– Vi har nött asfalt i vinter, och hade svårt att hänga med i början. Kif var bra, och ska ha all heder av sin insats, säger Adolfsbergs tränare Jonas Cederulf.

Vänsteryttern Samuel Frensborg var ett ständigt hot mot gästernas försvar, och smällde mycket snyggt in 1–0. Efter en timme kvitterade Adolfsberg, Jens Forneng, och hade bud på mer.

Men det blev Andreas Högberg som med en välplacerad frispark såg till att det blev hemmaseger i slutminuterna på Karlslund arena.

Mål: 1–0 Samuel Frensborg, 1–1 Jens Forneng, 2–1 Andreas Högberg.

Mer läsning

Annons