Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Referat omgång 10

Annons

Latorp – Glanshammar 4–1 (2–0)

Efter sju segerfria matcher tog Latorp äntligen en trepoängare i mötet med Glanshammar. Hemmalaget var det bättre laget på båda sidorna av planen, och tränare Mikael Lundqvist kände att segern bottnade i de fåtalet tappade bollarna i spelet.

– Vi vann helt rättvist. Vi gjorde en bra match, och äntligen fick vi utdelning på våra målchanser.

Stor segerorganisatör var Daniel Jämsä som noterades för ett hattrick och tillsammans med Oskar Angermund samt Samuel Skårsjö bildade en stark centrallinje.

– De skapade knappt några målchanser alls och hade bara ett skott på mål utöver deras mål, konstaterade Lundqvist vars lag i och med segern klättrade upp över nedflyttningsstrecket.

Mål, Latorp: Daniel Jämsä 3, Thomas Fredriksson

Glanshammar: Payman Karimi

Hoif – Lekeberg 0–0 Tabelljumbon Hoif inkasserade säsongens blott tredje poäng i det mållösa mötet med Lekeberg. Matchen, som fick spelas på reservplanen till följd av det ihärdiga regnandet, bjöd inte på något skönspel.

– Det var en riktig krigarmatch, sa tränare Rickard Torstensson. Vi visade attityd idag och struntade i den fina fotboll vi tidigare har spelat som inte gett utdelning.

Hoif förblir dock fast förankrat i botten med sju poäng upp till säker mark, någonting Torstensson emellertid inte vill fästa någon större uppmärksamhet vid ännu.

– Vi struntar i de andra och fokuserar bara på vårt eget. Jag har sagt åt grabbarna att inte kolla på tabellen.

Laxå – ÖSK Söder 2–0 (1–0)

Laxå tog viktiga poäng i bottenstriden mot ÖSK Söder vars formkurva har planat ut under de senaste omgångarna efter den fläckfria säsongsinledningen.

– Vi hade hela matchen, konstaterade den glada hemmatränaren Tony Andersson. Vi spelade riktigt bra fotboll med framför allt ett bra passningsspel.

Laxå, som ifjol bara var en poäng från att avancera till division tre, har en tung vårsäsong bakom sig. Andersson känner dock att trenden håller på att vända.

– Vi har känt oss bättre än vad spelet har visat under hela säsongen. Men nu var det bara ett lag på planen.

Mål, Laxå: Andreas Funke och Richard Pettersson

Öfvre Adolfsberg – Ervalla 1–2 (0–1)

Ervalla avgjorde det jämna mötet på Karlslund Arena med bara tre minuter kvar av ordinarie tid. Och Öfvre Adolfsbergs tränare, Jonas Cederulf, var nedslagen efter slutsignalen.

– Vi var värda minst en poäng. Vi kvitterade i den andra halvleken och det kändes som att vi var på gång. Några brännheta målchanser skapade vi inte direkt, men vi hade ett spelövertag som kunde ha resulterat.

Även Ervallatränaren Mårten Eriksson tyckte att det kunde ha slutat hur som helst.

– Vi var bättre i första och de i andra. Oavgjort hade varit mest rättvist.

I och med nederlaget försatte Övfre Adolfsberg möjligheten att haka på i toppstriden, någonting som inte fick Cederulf på bättre humör.

– Det var viktigt att vinna om vi ville hänga på. Nu möter vi Glanshammar på tisdag innan uppehållet, och sen får vi se hur det utvecklar sig.

Mål, Öfvre Adolfsberg: Linus Älgå

Ervalla: Christian Martinsson 2

Vretstorp–Bosna 92 1–4 (1–2)

Serieledande Vretstorop åkte på en riktig stjärnsmäll mot Bosna på tisdagskvällen. Efter 15 minuter stod det 0–2 på resultattavlan.

– Två misstag av oss och efter det var vi inte med i matchen riktigt. Timmy Lundberg missade ett friläge strax före paus, hade vi gjort mål där hade det stått 2–2, säger Vretstorps tränare Conny Eriksson, som i stället fick se Bosnas Muamer Sepic pricka in sitt andra mål för kvällen fram till 1–3.

– Nu leder vi serien med två plusmål på Bosna och det här var vår första plump för säsongen. Kanske lika bra att komma ner på jorden nu, säger Conny Eriksson.

Mål, Vretstorp: Timmy Lundberg.

Bosna: Muamer Sepic 2, Magrin Srljukic, Semir Hojic.

IF Eker Örebro–IFK Kumla 1–5 (1–3)

IFK Kumla tog säsongens tredje seger och klev upp över nedflyttningsstrecket efter storsegern mot Eker.

– Vi spelade ut Eker i dag, ändå ska de ha en eloge för att de aldrig slutade spela fotboll, säger Kumlatränaren Roger Persson som var smått lyrisk efter matchen och apålåderade tremålsskytten Jobe Mulai.

– Även mittbacken Håkan Sjölin var för jäkla bra. Inte ett misstag på hela matchen.

Mål Eker: Jonas Persson.

IFK Kumla: Jobe Mulai 3, Joel Skoghelg och Anders Feinestam

Mer läsning

Annons