Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Referat omgång 11

(UPPDATERAD 21:18)

Annons
Hussein Fawaz sköt två av målen när Ervalla vann mot Vretstorp.

Lekeberg – Latorp 4–1 (1–0)

I en match med två ansikten var det Lekeberg som drog det längsta strået.

– Vi var nästan utspelat i första halvlek, medgav Lekebergstränaren Börje Gustafsson som trots det hade en 1-0-ledning med sig till pausvilan efter ett sent mål.

I andra halvlek tog Lekeberg över taktpinnen och prickade in tre mål som gjorde att de nu har kontakt med tabellens övre skikt.

– Vi flyttade upp positionerna i andra halvlek och satte press på dem, analyserade Gustafsson. De fick chansspela efter målen, och det gynnade oss.

Mål, Lekeberg: Daniel Malmberg 2, Erik Gustafsson, Erik Nyström

Latorp: Daniel Jämsä

Glanshammar – Öfvre Adolfsberg 1–1 (1–0) I den 95:e minuten tappade Glanshammar greppet om de tre poängen i hemmamötet med Öfvre Adolfsberg. Tränare Stefan Mårtensson kände att det till stor del berodde på domartrions insats.

– Ingen av dem hade en av sina bättre dagar. Vi fick två offsidemål tveksamt bortdömda och en utvisning tjugo minuter in i den andra halvleken.

Det röda kortet gjorde att Glanshammar tappade det övertag de ditintills haft då Öfvre Adolfsberg ökade takten i jakt på en kvittering. Om inte en stolpe hade varit i vägen i ett friläge kunde likväl Glanshammar, som tillsamans med Adolfsberg börjar att hamna i ett ingenmansland, ha bärgat segern.

Mål, Glanshammar: Yangi Codia

Öfvre Adolfsberg: Viktor Bladh Nilsson

Kumla – Laxå 1–3 (1–1)

Trots ett stort spelövertag och mängder av målchanser förlorade Kumla streckmötet mot Latorp.

– Vi skapade hur mycket som helst, suckade tränare Roger Persson. Vi ägde matchen och det finns inte att vi missar så många målchanser.

Kumla inledde visserligen bra och tog ledningen. Sedan var dock det roliga slut, och laget trillade i och med förlusten ner på en nedflyttningsposition.

– Vi körde vidare efter paus och fortsatte att skapa. Men plötsligt vände Laxå. Det är bara att gratulera dem samtidigt som det är svagt av oss.

Mål, Kumla: Anders Feinestam

Laxå: David Sjöberg, Richard Glenn och Peter Karlsson.

Eker Örebro – Bosna 92 2–0 (2–0)

Nästjumbon Eker Örebro tog en rejäl skalp då Bosna 92 tack vare en kollektivt stark insats hemmabesegrades med 2-0.

–Vi var riktigt bra idag, konstaterade tränare Jan Karlström. Vi visade en sådan bra inställning och slet verkligen som djur.

Sett till lagens tabellposition borde resultatet ha varit det omvända. Det var dock ett helt annat manskap gentemot tidigare matcher under säsongen som Karlström skickade ut på planen.

–De blev irriterade då spelet inte fungerade och vi vann stabilt och rättvist. Nu ska vi bort från botten.

Målen: Jonas Persson 2.

Ervalla–Vretstorp 4–3 (2–0)

ESK har tagit 13 poäng på de fem senaste omgångarna och har nu häng på topplagen i fyran. Efter segern mot Vretstorp var tränaren Mårten Eriksson både nöjd och missnöjd.

– Vi gjorde en bra match, men jag gillar inte att vi släppte in två mål på slutet. Därför är jag ganska nöjd med att spelarna deppade lite efteråt, trots vinsten. Det visar att de har höga krav på sig själva, säger Eriksson.

Ervalla var i ledningen med 4–1 efter två mål vardera av bröderna Mohammed och Hussein Fawaz. Men efter att ha kostat på sig lyxen att missa både straff och friläge kunde Vretstorp (som också missade en straff) krypa närmare med två snabba mål i slutet.

– Vi borde ha stängt matchen tidigare, men till slut vann vi rättvist, sammanfattar Mårten Eriksson. 

Mål, Ervalla: Mohammed Fawaz 2 och Hussein Fawaz 2

Vretstorp: Björn Rosén, Timmy Lundberg och Gustav Larsson.

ÖSK Söder-Hoif 1-2 (1-1)

I den elfte omgången kom äntligen Hoifs första seger.

– Vi har haft så mycket stolpe ut i år så det var verkligen härligt att få utdelning nu, säger tränare Johan Lundström och fortsätter:

– Vi var giftigare i båda straffområden i dag, och det passar oss att spela på stor plan och kunna rulla boll mycket.

Bäst i Hoif var innermittfältarna Hampus Lilja och Emil Sandin.

– Hoif var effektivt samtidigt som vi gör säsongens plattmatch, andra halvlek var en totalkollaps, säger ÖSK:s Jonas Karlberg.

Mål, ÖSK Söder: Ademir Basic. 

Hoif: Andreas Ledin, Filip Ekberg.

Mer läsning

Annons