Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Referat omgång 14

Orkaner, bjudmål, farliga hörnor, tvåsiffriga segersiffror och elva varningar i en och samma match. 
Fredagens omgång av division 4 hade allt. Och lite till.

Annons

IFK Kumla–Ervalla 3-4 (1-3)

Elva varningar och en utvisning. Klassisk statistik som speglade kämpamatchen mellan Kumla och Ervalla. Bortalaget drog längsta strået.

– Vi bjuder på alla mål. Vi spelar ut dem totalt i andra samtidigt som de får en utvisad men vi får inte in bollen, säger Roger Persson i hemmalaget.

– Vi har markeringsmissar på samtliga baklängesmål men i övrigt kan vi ta med oss mycket av spelet i andra halvlek. Det var skönt att känna att vi kan spela, säger Roger Persson.

Mål, Kumla: Pontus Rosén, Anders Feyenstam, Sebastian Åberg.

Ervalla: Christian Martinsson, Anton Öhrn, Hussein Fawaz och Andreas Nydén

Glanshammar–Bosna 1–2 (1–1) 

Farliga hörnor blev segerrecept för Bosna. I en match präglad av orkaner och hagel blev de fasta situationerna avgörande när planen blev svårspelad.

– Spelmässigt hade det varit rättvisare med varsin poäng. Det blir mycket långbollar från deras sida när vädret är som det är. Vi spelar rakare men sätter inte våra lägen, säger tränaren Joacim Engström i Glanshammar.

– De fick en utvisad med 20 minuter kvar av andra och vi har en del lägen. Men det har ju dem också. man hade ju hoppas på lika, säger Engström.

Magnus Lindblad gjorde Glanshammars mål. I Bosna nätade Pajtim Abazi och Tobias Wennberg.

Lekeberg–Eker Örebro 10–0 (3–0)

Målkalas å det grövsta när Lekeberg tog emot ett reservbetonat Eker Örebro. När pipan ljöd för 90 minuter hade hemmalaget perforerat nätmaskorna tio gånger.

– Vi gör 1–0 och 2–0 redan efter sju minuter. Och 3–0 i slutet av första. Sedan blir det aldrig någon match för oss. 10–0 är nästan i underkant, säger Danny Barouta, tränare i Lekeberg.

Hopklappningen från Ekers sida får förklaras med ett stort manfall.

– De hade många borta och kommer ju inte upp i någon vidare standard. Det var inget snack. Kul att kunna ordna vår största seger någonsin, säger Barouta.

Målen: Daniel Malmberg 5, Erik Nyström 3, Erik Liljenskog och Freddy Vahlqvist.

Hoif–Latorp 0–2 (0–0) 

– Som jag känner mig nu, det passar inte att skrivas i tidningen, säger en nedstämd Johan Lundström efter matchen.

Han fick se sitt Hoif spela ”uruselt” efter en jämn första halvlek.

– Vi klappar igenom på alla sätt. Förlorar välförtjänt och kommer inte upp i normal standard. Det är felbeslut, individuella misstag, markeringsmissar, ja allt, säger Lundström.

När NA når honom på telefon är han så nedslagen att han inte ens minns det första målet.

– Men det andra är ett inlägg och en markeringsmiss från oss. Det här var inget vidare men vi får försöka att komma igen.

Mål, Latorp: Daniel Gustavsson 2.

Laxå–Öfre Adolfsberg 5–1 (2–1)

Klasskillnad. Ett blekt Adolfsberg fick se sig asfalterade av ett formstarkt Laxå. Bortalagets kontringsförsök misslyckades.

– Det tog ett tag innan vi gjorde 1–0 men efter det släppte allt. Vi har ett bra spel och till skillnad mot i våras så sätter vi våra lägen. De lade sig mest på kontring, säger Laxå-basen Tony Andersson.

Adolfsbergs främste heter Marina da Silviera. En ljusglimt i ett dimmigt bortalag.

– Får man bort honom så är det klart sen, säger Andersson.

Målen i Laxå: Daniel Sjölund 2, Kristoffer Larsson och Fredrik Bichis varsitt. Ett självmål av Adolfsberg. Adolfsberg: Marina da Silviera.

ÖSK Söder–Vretstorp 2–1 (1–1) ÖSK Söder hänger på i toppen. Tack vare en italienare som sänkte serieledaren. Med 20 minuter kvar ordnade nye mittfältaren Davide Bracaglya segermålet – i sin första match.

– Egentligen ville jag berömma vår målvakt, men Davide stack verkligen ut, säger ÖSK-tränaren Jonas Karlberg om nyförvärvet som har meriter från Serie C 1B.

– Hans tjej är från stan så det är bara hoppas han får ett jobb och blir kvar.

Mål, ÖSK Söder: Tobias Johansson och Davide Bracaglya.

Vretstorp: Jonas Nyhlin.

Mer läsning

Annons