Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: referat omgång 15

Närkefyrans två topplag Kumla och Sköllersta drabbade samman under kvällen. Läs mer om den och de fyra andra matcherna här. 

Annons

Laxå–Vretstorp 4–2 (2–2)

Bortalaget tog ledningen inte mindre än två gånger i den första halvleken. Laxå replikerade omgående vid båda tillfällena till 1–1 och till 2–2. Efter det vände vinden till hemmalagets favör.

Endast några minuter in i den andra halvleken snappade nämligen hemmalagets Dennis Jonsson upp en boll mellan bortalagets backlinje och en utrusande målvakt. En påpasslighet som resulterade i ett enkelt 3–2 mål. Martin Öh kunde sedan fastställa slutresultatet till 4–2 med 20 minuter kvar.

Mål: 0–1 Gustav Larsson, 1–1 Kristoffer Fransson, 1–2 Timmy Lundberg, 2–2 Martin Öh, 3–2 Dennis Jonsson, 4–2 Martin Öh.

Latorp–Ervalla 1–0 (1–0)

Trots att de båda lagen bjöd på mängder av anfall och minst lika många chanser att göra mål blev kvällens match en målsnål historia. Dessutom var det enda målet som föll inte ett spelmål, utan en straff. Anders Land kunde säkert pricka in 1–0 redan en kvart in i den första halvleken. Detta efter att Daniel Gustavsson blivit nedgjord stunden innan.

Matchens lirare var Latorpmålvakten Gustav Nehme.

– Gustav gör en toppenmatch. Det känns tryggt med en sådan keeper inför hösten, säger Latorptränaren Andreas Grahn om sin målvakt.

Lekeberg–Ö.Adolfsberg 4–2 (3–1)

Lekeberg bjöd på en ruggig effektivitet i den första halvleken. På fyra avslut gick tre i mål. Med 3–1 i halvtid blev ledningen för stor för Adolfsberg att hämta upp. Bortalaget kröp upp till 3–2 men kom aldrig närmare än så.

– Adolfsberg är aldrig riktigt nära en kvittering, men de bjöd upp till bra motstånd, säger Lekebergs ledare Olavi Rizell.

Erik Nyströmmer dödade matchen när denne nickade in 4–2.

Mål: 1–0 Simon Ramström, 2–0 Markus Karlsson, 2–1 Lucas Wirén, 3-1 Markus Karlsson, 3–2 Alexander Andersson, 4–2 Erik Nyströmmer

Hidingsta–Glanshammar 4–2 (3–0)

Två mål på två skott inom loppet av två minuter. Det var facit för Hidingsta en stund in i den första halvleken. Hemmalaget hann med ett till mål innan paus. En klar ledning för Hidingsta, men Glanshammar gav sig inte.

Efter paus reducerade bortalaget två gånger om och var inte långt borta från att slå in en kvittering.

– Vi blir ofokuserade och släpper in dem allt för lätt i matchen, säger Hidingstas tränare Jan–Olof Karlsson.

Mattias Lundin spikade till slut 4–2 för hemmalaget.

Mål: 1–0 Mattias Lundin, 2–0 Roger Olsson, 3–0 David Bryhn, 3–1 och 3–2 Cedric de Ridder, Mattias Lundin

Kumla–Sköllersta 0–0

Med matchens höga tempo rådde det ingen tvekan om att det var ”Närkefyrans” två topplag som möttes. I en fint inramad match med mycket folk på läktarplats var det hemmalaget Kumla som var närmast att knipa en seger. Laget hade i början på matchen inte mindre än tre frilägen som antingen rensades på mållinjen eller som gick i stolpen.

–Det gäller ju att få in bollen, det räcker inte bara att vara det bättre laget. Den här matchen var viktig för oss. Vi hade behövt de här poängen för att knappa in på Sköllersta i tabellen, säger Kumlas tränare Roger Persson.

Mer läsning

Annons