Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Referat omgång 2

Annons

Laxå-Latorp 1-2 (0-0)

Första förlusten för Laxå och första segern för Latorp. Samuel Skårsjö rullade in 2-1-målet i 82:a minuten, bara fyra minuter efter Laxås kvitteringsmål genom inhopparen Glenn Rickard som hittade rätt i första bollkontakten.

- Vi har svårt att hitta rätt i forwardspositionerna, sade Laxå-tränaren Petter Grundel som tvingades möblera om i laget efter några sena återbud.

Överbetyg i Laxå till Fredrik Sundqvist och Petter Lantz medan Thomas Fredriksson och målvakten Anders Jansson imponerade i Latorp.

Målen: 0-1 Thomas Fredriksson, 1-1 Glenn Rickard, 1-2 Samuel Skårsjö.

Glanshammar-Eker 1-0 (0-0) Första segern för nykomlingslaget Glanshammar.

- En händelsefattig match med väldigt lite målchanser. Det hände inte mycket framför mål, konstaterar Glanshamamrs tränare Joacim Engström.

Eker var bäst i försts halvlek, medan Glanshamamr ägde den andra.

- Vi var lite kaxiga efter en bra insats mot Forward i cupen och trodde väl inte att vi skulle behöva ta i, men vi skärpte till oss i andra, konstaterar Engström.

I 69:e minuten drev Henrik Torstensson ner en boll mot kortlinjen och sköt ett lurigt skott mot första stolpen.

- Målvakten fibblade lite och bollen gick in. Väldigt skönt, som nykomling är alla poäng viktiga.

Ervalla–Bosna 2–4 (1–1) Två raka förluster och inga spelmål hittills. Ervallas säsongsinledning är inte vad föreningen hoppats på.

Fredagens förlust var dock inte lika bitter som premiärmatchen mot Eker.

- Då kändes det helt bedrövligt, men i dag förlorar vi mot ett bättre lag. Inget snack om saken, Bosna var värda segern, säger Ervallas tränare Mårten Eriksson.

Ervalla hade visserligen 1-1 i halvtid mot Bosna, men det räckte inte långt.

- Tre av deras mål kommer till när vi missar enkla rensningar, men det är inget att skylla på. Bosna var det klart bästa laget den här dagen, säger Eriksson.

Ervallas två mål kom till på straff.

Mål, Ervalla: Andreas Nydén 2. Bosna: Nicholas Kakonge, Magrin Frljuckic, Amar Kadic, Muamer Sepic.

Lekeberg–Vretstorp 1–1 (0–0)

Andra oavgjorda 1–1-matchen i rad för hemmalaget och i går kväll var lagledaren Börje Gustafsson belåten med den utdelningen.

– Ja, speciellt som vi fick en spelare utvisad när vi låg under med 0–1 men ändå lyckades kvittera i slutet.

Simon Ramström fick rött kort sedan han gått för tufft mot Vretstorps målvakt, och innan dess hade han dragit på sig en snackvarning.

För kvitteringen i slutet stod Philip Öhlund som fick på ett kanonskott utanför straffområdet – nättaket nästa. Philip lyfte hemmalaget sedan han flyttades fram från backplats till innermittfältare.

Vretstorp, som spelade en fin fotboll, fick en smakstart i andra halvleken med ledningsmål redan i första spelmiunten. Gustav Larsson bredsidade snyggt in ett inlägg från högerkanten.

Kumla–Hoif 4–3 (2–2)

Båda lagen åkte på rejäla förluster i premiären. Därför var förstås Kumlas tränare Roger Persson belåten med gårdagens trepoängare.

– Det här var inte heller någon större match men det var skönt att få vinna.

– Vi ger bort tre mål och då är det svårt att vinna, kontrar Hoifs lagledare Lukas Axelsson.

Kumla har haft problem med skador och sjukdomar. Nu var Sebastian Åberg tillbaka och han gav stadgar åt försvaret. Fadi Alchoury och Pontus Rosén lyfte laget efter paus.

I Hoif, som fick en drömstart med ledningsmål efter en minut i andra halvlek, får tvåmålsskytten Stefan Karlsson bra betyg.

Målen: 1–0 och 2–0 Daniel Ruud, 2–1 och 2–2 Stefan Karlsson, 2–3 Martin Lövqvist, 3–3 Pontus Rosén, 4–3 Anders Feinestam.

Mer läsning

Annons