Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Referat omgång 4

En ny match i "Närkes allsvenska" spelades under torsdagskvällen. Läs hur det gick mellan Hallsberg och Närkes Kil här. Du hittar dessutom referat från de tidigare matcherna i samma omgång.

Annons

Hallsberg–Närkes Kil 5–2 (0–2)

Planenlig seger för Hallsberg. Men läs resultatraden igen. Då ser ni att hemmalaget var i underläge mot jumbon Närkes Kil i paus. Med två mål dessutom.

– Klart man inte är nöjd med det även om det inte riktigt speglade matchbilden. Men vi valde att fortsätta tro på vårt spel och köra på, säger Hallsbergs tränare Ronny Gustavsson.

Hastigt och lustigt vände också Hallsberg på matchen i den andra halvleken. Mycket tack vare Andreas Molin som börjar hitta formen på allvar efter skadeproblem.

– Han gjorde inget mål själv men var inblandad i nästan allihopa och låg bakom mycket, säger Gustavsson.

Mål, Hallsberg: Mirza Cano 2, Nicklas Svensson 2, Mattias Tellgren. Närkes Kil: David Eriksson, självmål.

Assyriska–Sturehov 1–3 (0–1)Tippade topplaget Assyriska fortsätter att ha det tungt. Den här gången blev det förlust mot Sturehov – trots ett massivt spelövertag.

– Vi var helt överlägsna fotbollsmässigt, men man vinner inga matcher på att ha 90 procents bollinnehav. Fotboll handlar om att göra mål och vi har inte alls den gnistan som vi hade förra säsongen. Många av mina spelare ställer ut skorna på planen och det håller inte mot lag som kämpar, säger tränaren Ibbe Bemacce.

Assyriska är nu indraget i bottenstriden och har därför fått sätta upp en ny målsättning.

– Vi tror fortfarande att vi kan slå alla lag i serien, men för att ta bort pressen från spelarna så blir målet att ha tre lag bakom oss när serien är slut. Vi börjar om från ruta ett och hoppas hitta grundspelet som vi hade i fjol, säger Bemacce.

Bäst i hemmalaget var backen Dominik Czauderna och mittfältaren Franck Benachiye medan Erik Malmqvist och Patrik Junghagen utmärkte sig lite extra hos gästerna.

Målen, Assyriska: Baboucarr Sohna (straff).

Sturehov: Patrik Junghagen, Sammi Morjane, Magnus Bengtsson.

Hidingsta-Adolfsberg 1-5 (0-2)Ett aggressivt och starkt Adolfsberg kom ut på Björkviksvallen och gav inte hemmalaget någon störra möjlighet att hävda sig.

- Jobbar vi så här så är vi ett riktigt bra lag. Ett fint formbesked inför mötet med Yxhult på fredag, säger Claes H Mauroy i AIK-ledningen.

2-0 i paus efter mål av Andreas Johansson och David Åvall. Tobias Johansson reducerade tidigt i andra, men sedan var det bara Adolfsberg, som nu klättrar i tabellen efter en klen start. Bäst i ett starkt AIK var slitstarke forwarden Stefan Jonsson.

Mål: 0-1 Andreas Johansson, 0-2 David Åvall, 1-2 Tobias Johansson, 1-3 Mathias Norgren, 1-4 Carl-Magnus Jonsson, 1-5 Kevin Mokédé.

Mer läsning

Annons