Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Referat omgång 5

Idag var det full omgång i division 4. Här nedan följer samtliga referat.

Annons

Vretstorp–Hoif 2–1 (0–0)

Vretstorp följde upp förra omgångens fina seger mot Laxå med ännu en vinst. Mot Hoif blev det dock betydligt svårare. Men i den 75:e minuten avgjorde Erik Falkenström när han nickade in en hörna.

– Vi kom inte riktigt upp i den nivån som vi vet att vi kan. Men det känns så klart skönt att ta tre poäng, säger Vretstorps tränare Conny Eriksson.

Bäst i hemmalaget var Kristian Lydebrandt och Björn Rosén. Plus också till Hoif:s Stefan Karlsson.

– Vi har alltid haft svårt för Hoif på hemmaplan. De är svårspelare.

Mål, Vretstorp: Göran Rosén, Erik Falkenström.

Hoif: Hampus Lilja.

Bosna–ÖSK Söder 4–1 (2–0)

Toppmötet på tisdagskvällen blev inte någon särskilt jämn historia. Bosna dominerade matchen totalt och tränaren Dedde Redzic var förstås riktigt belåten efter matchen.

– Bosna vann helt rättvist. Vi gjorde det riktigt bra, från målvakt till anfallare, säger Redzic.

ÖSK Söders mål gjordes av Adam Botvidsson strax efter paus.

– De fick en rätt billig frispark. Men han slog en den riktigt bra. Efter deras mål kom vårt spel av sig lite, men sen var det inget snack om saken.

För ÖSK Söder som tagit fyra raka segrar i serien innebär förlusten den första för säsongen.

Mål, Bosna: Muamer Sepic 2, Magrin Frljuckic, Amar Kadic.

ÖSK Söder: Adam Botvidsson.

Eker Örebro–Laxå 3–2 (1–1)

Bottenlaget Eker tog sin andra seger för säsongen när topptippade Laxå avväpnades hemma. Tränaren i Eker, Jan Karlström var helt lyrisk efter matchen.

– Den här segern var efterlängtad. Nu vet vi att tabellen visar fel. Vi visar att vi kan vara med och ta poäng mot alla lag i serien, säger Karlström.

Gästerna ledde dock två gånger om och skapade en hel del chanser. David Sjölund gav Laxå ledningen och Johan Persson gjorde 2–1 efter paus.

– Vi gjorde en hel del individuella misstag precis som tidigare under säsongen. Sen i slutet på matchen var det rent krig.

Ekers målvakt Jerja Bedros var planens gigant med flera kvalificerade räddningar.

Mål, Eker: Joakim Flygare, Urban Germany, Bijan Ghadari.

Laxå: David Sjölund, Johan Persson.

Öfvre Adolfsberg FC - Latorps IF 0-0 (0-0)

Adolfsberg fortsätter att kryssa sig igenom division 4. Det mållösa mötet med Latorp var lagets fjärde på fem försök, och laget väntar fortfarande på säsongens första seger.

- Det känns bittert, konstaterade hemmatränare Johan Cederulf. Vi missade tre, fyra frilägen, hade ett par straffsituationer och var klart värda segern.

Trots de många missade målchanserna fick den offensiva duon Linus Älgå och Mariano da Silveira överbetyg. Anton Malm ska även framhållas i hemmamålet som gjorde sin första mål match för säsongen, även om han stod sysslolös större delen av matchen.

- Latorp var tandlöst men hade ett par inlägg som kunde ha blivit farliga, reflekterade Cederulf. Med lite tur hade vi fått in det mesta, men felstudsarna ställde till det.

Glanshammars IF - IFK Kumla 2-1 (0-0)

Efter en mållös första halvlek sköt mötet på Skölvboslätten rejäl fart. Kumla tog ledningen en kvart efter pausvilan, men Glanshammar stretade emot och lyckades vända på matchen under de avslutande tjugo minuterna.

- Kumla är bättre under de första femton i båda halvlekarna, medgav tränare Stefan Mårtensson efter slutsignalen. Men vi spelade riktigt bra, och ett par ändringar efter deras ledningsmål ordnade segern.

Efter att ha förlorat med uddamålet mot Ervalla i förra omgången var det ett hungrigare Glanshammar som visade upp sig.

- Vi visade mer vilja och var helt enkelt mer taggade, fastslog Mårtensson muntert.

För Kumla var det första nederlaget sedan den rejäla premiärminan de gick på mot Bosna samtidigt som Glanshammar i och med segern fick kontakt med det övre tabellskiktet.

Mål, Glanshammar: Jocke Engström 2.

Kumla: Mulai Jobe.

Ervalla SK - Lekebergs IF 2-2 (2-2)

Stärkta av säsongens första seger i den föregående omgången rivstartade Ervalla och hade inom loppet av fjorton minuter skaffat sig en 2-0-ledning. Två långa utsparkar från Lekebergsmålvakten Markus Petterson utjämnade dock mötet till hemmatränaren Mårten Erikssons förtret.

- Vi gjorde en helt fantastisk start! Den klart bästa under min tid i klubben. De ger sig dock aldrig, och vår oskicklighet fäller till viss del avgörandet.

Ervalla tog likväl en viktig poäng i bottenstriden, även Eriksson kunde sätta fingret på vad som krävts för att de skulle ha fått med sig tre pinnar.

- Nu måste vi bibehålla vårt spel och träna avslut. Gör vi det har vi en rolig vår framför oss.

Mål, Glanshammar: Andreas Niden och Christian Martinsson.

Lekeberg: Daniel Malmborg och Niklas Ringström.

Mer läsning

Annons