Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Referat omgång 5

Under tisdagskvällen spelades det full omgång i Nerikes egen allsvenska, divison 4. Läs om matcherna här.

Annons

Latorp–Ö. Adolfsberg 0–2 (0–0)

– En riktigt skön seger, sade en belåten Jonas Cederulf, tränare i Adolfsberg, efter matchen. Jag tycker vi vinner välförtjänt även ifall matchen inte var något att jubla över. Cederulfs mannar stod för en kämparinsats. Trots en händelsefattig match med mycket kamp lyckades man dock knipa en seger genom två mål i andra halvlek. Den som fick mest beröm av Adolfsbergs tränare Cederulf efter matchen var målvakten Tom Olesson.

– Tom gör ett par riktigt svettiga räddningar och gör en stabil match.

Mål: 0–1 Christopher Kihlgård, 0–2 Viktor Bladh Nilsson

Laxå–Karlslund 1–2 (1–1)

Karlslund tog ledningen tidigt i den första halvleken genom Manne Ångman. Laxå tog sedan över mer av spelet.

– De är större och starkare än oss. Det gör att vi blir lite tillbakapressade, kommenterade Karlslunds tränare Ronny Olsson händelseförloppet. Laxå kunde också kvittera innan paus. Den andra halvleken bjöd på fysiskt spel. Båda lagen fick var sin man utvisade innan Karlslunds Andreas Högborg spikade slutresultatet.

– Vi står upp bra och visar styrka i slutet av matchen, sade Ronny Olsson om Karlsunds insats.

Mål: 0–1 Manne Ångman, 1–1 Petter Lantz, 1–2 Andreas Högborg

Sköllersta–ÖSK Söder 1–0 (0–0)

I den första halvleken var ÖSK närmast att ta ledningen genom ett stolpskott. Sköllersta som inte alls spelade som ett topplag kastade om i laget inför den andra halvleken.

– Vi fick in lite mer fart och fläkt, kommenterade Sköllerstas tränare Mårten Eriksson sina byten.

Sköllersta kunde också göra 1–0 genom ett drömmål av David Hilding. Andreas Nydén bröstade ned en långboll till Hilding som fyra meter utanför straffområdet klippte till och fick se sin boll stiga rätt upp i det bortre krysset.

Kumla–Ervalla 2–1 (1–1)

Hemmalaget Kumla inledde piggt och gjorde 1–0. Men Ervalla tog snabbt över kommandot och dominerade spelet. Fina anfallskonstallationer från Ervalla resulterade i en rättvis kvittering. Kumlatränaren Roger Persson manade på sina mannar utan reslutat. Ervalla fortsatte trycka på.

– Det är tuffa tag och vi får inte ordning på vårat spel, sade tränare Persson. Kumlas Joakim Bogren kunde dock kämpa in ett orättvist segermål.

– Alla segrar är segrar, menade Roger Persson till sist.

Mål: 1–0 Ponuts Rosén, 1–1 Anderson Pomciano, 2–1 Joakim Bogren

Lekeberg–Glanshammar 4–1 (3–1)

Matchen var i princip avgjord redan efter 18 minuter när Lekeberg ledde med 3–0. Visserligen reducerade Glanshammar innan halvtid. Men i den 50:e minuten kunde Daniel Malmberg göra 4–1.

– Och då kändes det som matchen dog ut. Efter att vi tagit ledningen med 3–0 i den första halvleken slog vi av på takten och gjorde väl sen ingen direkt höjdarmatch, säger Lekebergs tränare Olavi Rizell som passade på att berömma lagets mittfältare Erik Gustafsson.

Mål: 1–0 Marcus Karlsson, 2–0 Daniel Malmberg, 3–0 Philip Öhlund, 3–1 Cedric de Ridder, 4–1 Daniel Malmberg.

Hidingsta–Vretstorp 2–2 (0–1)

Ett oavgjort resultat präglade matchen. Det menar lagens båda tränare.

– Vi hade en del chanser och de hade chanser. Vi fick visserligen en gubbe utvisad redan i den 55:e minuten. Men vi kom igen och gjorde en bra match. Stark insats av hela laget, säger Hidingstas tränare Jan-Olof Karlsson.

– Vi visste att det skulle bli en svår match. Det blev mycket krigarfotboll och de är tunga att möta. Så vi får vara nöjda med en poäng, säger Vretstorps tränare Conny Eriksson.

Visserligen åkte Vretstorp på 2–2 lite snöpligt. Efter att Hidingstas målvakt Johan Karlsson sparkat ut bollen skulle Vretstorps Douglas Edström rensa undan bollen – men gjorde det i eget mål.

Mål: 0–1 Timmy Lundberg, 1–1, Peter Nilsson, 1–2 Timmy Lundberg, 2–2 självmål.

Mer läsning

Annons