Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Referat omgång 6

UPPDATERAD SÖNDAGEN DEN 24/5
Fyra matcher spelades under fredagskvällen i division 4. Här följer referat från dessa.

Annons

Latorp–Vretstorp 0–3 (0–0)

En till synes klar bortaseger. Men bakom siffrorna döljer sig en annan verklighet. I alla fall om man ska tro Latorps tränare Mikael Lundqvist.

– En bra och helt jämn fotbollsmatch. De gjorde 1–0 i 65:e minuten och när vi sedan jagade en kvittering så satte de dit ytterligare två, berättar ”Lunkan”.

Att peka ut Latorps svaga punkt är inte speciellt svårt. Sex mål på sex omgångar är förstås på tok för dåligt.

– Målskyttet är vår akilleshäl.Spelmässigt hänger vi med bra, men vi är för dåliga på att sätta dit chanserna, säger Mikael Lundqvist som inte har någon universallösning för att råda bot på måltorkan.

– Nej, det är väl bara att gnugga på och hoppas att det lossnar.

Mål, Vretstorp: Timmy Lundberg 2, Gustav Larsson.

HOIF – IF Eker Örebro 2–3 (2–1)

Det går fortsatt tungt för HOIF. Laget har ännu inte vunnit den här säsongen, och ett nytt nederlag inkasserades mot Eker Örebro.

– De var lite tyngre, medgav hemmatränaren Kent Lilja. De satte sina chanser vilket inte vi gjorde, det fällde avgörandet.

HOIF ledde med såväl 1-0 som 2-1, men Eker Örebro lyckades vända på matchen efter pausvilan. Nyckeln låg i att de flyttade upp positionerna och började spela på motståndarnas planhalva enligt tränare Jan Karlström.

– Det var en riktig kämparmatch. Vi vann på att vi var mer organiserade samtidigt som vi både tror och är ett bättre lag.

Extra plus fick hemmaspelarna Andreas Ledin och Stefan Karlsson och Henrik Gustafsson samt Martin Toma i Eker Örebro.

Mål, HOIF: Andreas Ledin, Martin Lövqvist

Eker Örebro: Johan Högberg, Jonas Persson, Vijan Ghaderi

Lekeberg – Glanshammar 4–1 (0–1)

Lekeberg är fortsatt obesegrat denna säsong tack vare en stark vändning hemma mot Glanshammar. Ett uddamålsunderläge i pausvilan förvandlades till en komfortabel seger, och tränare Danny Barouta var belåten med sitt lags insats.

– De tog ledningen redan efter fem minuter, och underläget i halvtid var inte helt logiskt. Vi trummade på och spelade bra men utan att få in bollen.

Efter en svag start på den andra akten var det ett slumpmål som fick fart på Lekeberg. 2-1 kom av bara farten, och sedan var det aldrig något snack om hur det skulle gå.

– Vi rullade boll och de fick löpa mycket, sa Barouta. De hade ett par farliga fasta situationer, men annars kändes det kontrollerat.

Lekeberg kan nu blicka uppåt i tabellen då segern tog dem förbi Glanshammar.

Mål, Lekeberg: Niclas Ringström, Robin Gustafsson, Eric Liljenskog, Daniel Malmborg

Glanshammar: Niklas Nilsson

ÖSK Söder – Ervalla 5–3 (2–0)

Ett revanschsuget ÖSK Söder repade snabbt mod efter förlusten i den tidiga seriefinalen mot Bosna i förra omgången. Ervalla besegrades i en öppen tillställning på Behrn Arena som kunde ha innehållit fler mål än de åtta som föll.

– Det var många chanser åt båda håll och kunde ha slutat hur som helst, delgav ÖSK Söder-tränaren Jonas Karlberg.

ÖSK Söder hade i en jämn första halvlek ryckt åt sig en 2-0-ledning, men en hög press från Ervalla tog hemmalaget på sängen efter pausvilan. Gästerna både reducerade, kvitterade och hade bud på ett ledningsmål.

– De var bättre efter sitt 2-2-mål, medgav Karlberg. Men vi kontrade in 3-2, och det höjde vårt självförtroende så vi kunde vinna.

Segern innebar att ÖSK Söder befäste sin serieledning och ryckte åt sig en fempoängledning gentemot Bosna som först spelar på söndag.

Mål, ÖSK Söder: Daniel Delgado 2, Jonathan Ringh, Angelo Da Silveira, Tobias Johansson

Ervalla: Fawaz Hussein 2, Haval Abdullah

Laxå IF – FK Bosna 92 0-1 (0-0)

Med bara fyra minuter kvar av ordinarie tid avgjorde Bosna borta mot Laxå. Stor matchvinnare blev Magrin Frljuckic, och tränare Pelle Wennberg kunde belåtet konstatera att de hängde på ÖSK Söder i tabelltoppen som i fredags besegrade Ervalla. - Det var så dåligt från vår sida, men ändå skönt att vinna. Tre poäng är allid tre poäng, och vi behövde dem.

Tongångarna var inte lika positiva i Laxålägret. Efter premiärsegern har laget nu tagit blott en poäng från de fem senaste matcherna. Hemmatränaren Tony Andersson ville dock inte skylla ifrån sig efter förlusten som gör att bara målskillnad skiljer dem från kvalplatsen.

- Vi har varit med i matcherna och det vore värre om vi inte skapat chanser. Det var jämnt idag, men de fick ett friläge som de förvaltade.

Mål, Bosna: Magrin Frljuckic

IFK Kumla – Öfvre Adolfsberg FC 2-5 (2-3)

Efter fem segerfria omgångar tog Öfvre Adolfsberg sin första trepoängare för säsongen.

- Det var väl egentligen bara en tidsfråga, sa bortatränaren Johan Cederulf. Vinsten skulle egentligen ha kommit redan mot Latorp, fortsatte han med den föregående omgångens 0-0-match i åtanke.

Adolfsberg var det bättre laget matchen igenom och vann välförtjänt. Kumla får nu börja kolla sig över axeln i den jämna tabellen, och hemmalagets tränare Roger Persson var föga imponerad av sina spelares uppträdande.

- Det var bedrövligt, sa han uppriktigt. Vi bjöd på fyra mål och var inte ens tvåa på bollarna. Det går inte att uppträda så på en fotbollsplan.

Mål, Kumla: Pontus Rosén, Anders Fejnestam

Adolfsberg: Linus Älgå 2, Mariano da Silveira, Ola Nilsson, självmål

Mer läsning

Annons