Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Referat omgång omgång 18

Full omgång i Närkefyran spelades under tisdagskvällen. Referaten finner du här.

Annons

Vretstorp–Latorp 1–1 (0–0)

Hemmalaget Vretstorp såg länge ut att åka på en chockförlust hemma mot Latorp. Men med fem minuter kvar lyckades laget kvittera när Gustav Larsson lobbade över bortalagets målvakt.

– Vi gör kanske vår sämsta match i år, så vi får vara glada över den poäng vi får med oss, säger Vretstorps tränare Conny Eriksson.

Mål: 0–1 Thomas Fredriksson, 1–1 Gustav Larsson

Laxå–Hidingsta 0–1 (0–0)

– Vi har inte marginalerna på vår sida. Vi pressar på och är jämna med i stort sett varje motstånd, men det är just det sista framför mål som saknas, säger Laxås tränare Tony Andersson efter förlusten mot Hidingsta.

Laxå var annars det bättre laget och pressade tillbaka sitt motstånd stora delar av den andra halvleken. Men bollen ville inte gå in för hemmalaget, annat än i det egna målet. Hidingstas segermål kom nämligen efter att en laxåback rensat ett inlägg i egen bur.

Glanshammar–Kumla 1–1 (0–0)

I toppen mot botten såg det länge ut som att serietvåan Kumla skulle gå segrande ur striden då Joakim From givit slag ledningen. Men då nio minuter återstod chockade Glanshammar och kvitterade.

– Starkt av killarna att stå upp en sådan här viktig match, säger Glanshammars tränare Kent–Ove Larsson

Mål: 0–1 Joakim From, 1–1 Assiba N’Songa

Öfvre Adolfsberg–Sköllersta 1–10 (0–4)

Tio mål i baken och en usel insats. Adolsfbergs tränare Jonas Cederulf var efter matchen uppgiven.

– Resultatet är en kombination av att vi möter seriens bästa lag och att vi gör vår sämsta match i år. Vad som hände exakt har jag inte en aning om, säger Cederulf.

Matchens gigant var Sköllerstas målkung Andreas Nydén som på sina 58 minuter på planen hann med att stänka in fem bollar.

Mål: 0–1 Andreas Nydén, 0–2 Martin Johansson, 0–3, 0–4, 0–5 och 0–6 Andreas Nydén, 1–6 Martin Duberg, 1–7 Daniel Ekström, 1–8 Anders Blohm, 1–9 Daniel Ekström, 1–10 Anders Blohm

Karlslund–Lekeberg 4–2 (2–1)

Det var i matchens sista minuter som bataljen avgjordes. Med fem minuter kvar gjorde nämligen Karslund de två matchavgörande målen. Matchens sista mål kom när blott 15-åriga Amar Bukva prickade in 4–2.

– Äldsta spelaren i vårat lag idag är 18 år, så det är mycket bra att vinna, säger Karslunds ledare Ronny Olsson.

Mål: 1–0 Martin Lidell, 2–0 Anton Livé, 2–1 Fredrik Wahlquist, 2–2 Daniel Malmberg, 3–2 Manne Ångman, 4–2 Amar Bukva

ÖSK Söder–Ervalla 0–5 (0–0)

Det var först i den andra halvleken som målnollan i matchen spräcktes. Och då hela fem gånger.

Jonas Freberg inledde Ervallas målfyrverkeri och efterföljdes inte långt därefter av brödrartrion Mohammed, Hussein och Ahmed Fawaz.

– Spelet stämmer mycket bättre i den andra halvleken. Vi fortsätter att våga pressa efter första baljan och det är det som får siffrorna att rinna iväg, säger Ervallas ledare Johan Nylin.

Mål: 0–1 Jonas Freberg, 0–2 Mohammed Fawaz, 0–3 Hussein Fawaz, 0–4 Mohammed Fawaz, 0–5 Ahmed Fawaz

Mer läsning

Annons