Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Tappade poäng i toppen

Under onsdagen spelades fem matcher i division 4:s femte omgång. Flera lag på övre halvan gick miste om viktiga poäng. Läs samtliga referat här nedan! 

Annons
Patrik Junghagen, här i Örebro Syrianskas tröja, gjorde två mål för Sturehov mot IFK Örebro.

IFK Örebro–Sturehov 2–2 (1–2)

IFK Örebro och Sturehov var båda obesegrade inför kvällens toppdrabbning. 90 minuter senare var respektive förlustnolla intakt.

– Vi är inte alls nöjda med en poäng. Det här var vår match, säger IFK Örebros tränare Mikael Kindgren.

Sturehov blev tillbakatryckt, men var å andra sidan hänsynslöst effektivt. Gästerna gick fram till 2–0 efter två mål av Patrik Junghagen.

– Då kändes det orättvist, men vi jobbade på och fick en reducering innan paus.

I den andra halvleken fortsatte hemmadominansen – och en ovan målskytt blev poängräddare. Mittbacken Samuel Sparrow, som byttes in på grund av en skada på ordinarie Hampus Lilja, kvitterade genom att slå hål på Alexander Skattberg för andra gången.

– Vi gick för att sätta trean sedan. Det fanns god om tid kvar. Vi gjorde verkligen en bra match, och det var surt att vi inte kunde kröna insatsen genom att avgöra. Jag är imponerad över att vi bara körde på, säger Mikael Kindgren.

Plus till Sparrow, skadedrabbad på sistone, och Robin Wiklund samt till duktige Sturehov-målvakten Skattberg.

Mål, IFK Örebro: Samuel Sparrow 2. Sturehov: Patrik Junghagen 2.

Assyriska–Nora-Pershyttan 0–2 (0–0)

Saker och ting stämde inte för serieledande Nora-Pershyttan under den första halvleken på Örnsro.

– Jag vet inte om det var jag som förmedlade uppgiften på fel sätt, det är förstås inget jag vill göra, men det kändes som att vi inte riktigt tog den på allvar. Det var svårt att få igång spelet. 0–0 i paus var rättvist. Vi gjorde ingen bra halvlek, säger Nora-tränaren Mårten Eriksson.

Sedan höjde sig Nora. Josef Steiner gav laget ledningen, och när Assyriska sedan fick en utvisning förbättrades förutsättningarna ytterligare.

– Men sedan blev vi en man mindre, och då försökte de att trycka på.

Brjar Mostafa satte dock punkt för tillställningen. 2–0-målet säkrade Noras femte vinst på raken.

– Vi har spelat fyra av våra fem matcher på bortaplan och vunnit samtliga. Vi har helt klart satt oss i ett bra läge, och det känns skönt att kunna göra ett mini-ryck i och med att IFK och Sturehov kryssade, säger Mårten Eriksson.

Beröm går till Robin Fredlund, som kom in och visade upp en stark moral i andra halvlek, och Marcelo da Silva i Nora.

Mål, Nora-Pershyttan: Josef Steiner, Brjar Mostafa.

Öfvre Adolfsberg–Hoif 5–3 (3–2)

Den skara människor som tagit sig till Öfvre IP under onsdagskvällen bjöds på ett riktigt målfyrverkeri.

– Det small friskt. Sett till förutsättningarna så var det en bra match. Planen var inget vidare, och det blev mycket fram och tillbaka, säger Öfvre-tränaren Peter Ekstrand.

Öfvre var allt som oftast steget före resultatmässigt, men kunde inte köra ifrån Hoif förrän i den andra halvleken.

– Anfallsmässigt var vi riktigt bra, men Hoif stångades på ordentligt. Det kändes ändå relativt lugnt för oss.

När 3–2 förvandlades till 5–2 avgjordes mötet. Tre viktiga poäng för Öfvre som bröt en tung trend på tre förluster i följd.

– Nu lossnade det, och vi hade på känn att det var i den här matchen som det skulle kunna vända, säger Peter Ekstrand, som framhåller ett par av sina spelare extra:

– Jag vill lyfta fram våra tvåmålsskyttar Adam Palm och Nihad (Imad Hussein). Sedan går det stora plusbetyget till vår lagkapten Viktor Bladh-Nilsson.

Mål, Öfvre Adolfsberg: Adam Palm 2, Nihad Imad Hussein 2, Viktor Bladh-Nilsson. Hoif: Matthias Segelström 2, Jakob Knutsson.

Laxå–Latorp 1–2 (1–1)

Nej, det vill sig inte för Laxå under säsongsupptakten. Mot Latorp kom jumbons femte raka förlust – trots en riktig drömstart.

– Vi gjorde ett grymt 1–0-mål. José Maria (Lubega) satte en snygg frispark, säger Laxås tränare Andreas Johansson.

Men Latorp kunde snart kvittera. Notoriske målskytten Niklas Boström hittade nätet.

– Det blev att vi bytte chanser. Fast det kändes ändå som att vi hade god koll på dem.

Efter en jämn start på den andra halvleken, kunde Boström göra 2–1. Laxå tryckte på för att ta sin första poäng under 2015, utan att lyckas hitta en kvittering.

– Vi gick ned på en trebackslinje och öste på. Allt går verkligen emot oss just nu, säger Andreas Johansson.

Desto roligare för Latorp som tog sin första vinst i årets upplaga av Närkes egen allsvenska. Nu klättrar laget uppåt i tabellen.

Mål, Laxå: José Maria Lubega. Latorp: Niklas Boström 2.

Adolfsberg–Pars 0–0 (0–0)

Det kämpades och slets på Lugnets konstgräs.

– Första halvtimmen tillhörde oss fullständigt. Vi var aggressiva och kom till målchanser. Sedan blev det mycket kamp, och de kom in i det bättre, säger Adolfsbergs tränare Magnus Carlsson.

Lika många möjligheter skapades inte i den andra halvleken. Lagen kände på varandra, medan det fortsatte att smälla rejält i duellerna.

– Det var en bra fotbollsmatch utan alltför många målchanser. Visst, vi hade tre-fyra riktigt kvalificerade lägen och deras målvakt gjorde några högklassiga räddningar, men 0–0 speglade ändå spelbilden bra.

Adolfsberg har, efter fem omgångar, lika många poäng (elva) som toppkollegorna Sturehov och IFK Örebro. Till ettan Nora-Pershyttan, med full pott, skiljer det fyra pinnar.

– Att vara obesegrade och endast ha släppt in två mål efter fem matcher är inte så illa. Vi borde ha skapat mer, men jag är övertygad om att det kommer framöver, säger Magnus Carlsson.

Centrallinjen i Adolfsberg, innehållandes mittbackarna Viktor Mejman och Sebastian Heimeryd och mittfältarna Max Lindborg och Christopher Mörlin, skötte sina arbetsuppgifter på ett prickfritt sätt.

Matchen mellan Grythyttan–Vretstorp fick skjutas upp på grund av en vattensjuk plan. Något nytt speldatum är inte klart i nuläget.

Mer läsning

Annons