Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Topplagen ryckte – Anderson till Assyriska

Yxhult och Assyriska vann stort på fredagen och rycker i toppen av division 4 – och nu värvar Assyriska brasilianska anfallaren Anderson från Karlslund inför slutspurten i Närkes allsvenska.

Annons
Hattrick-hjälte. Andersons tre mål mot Real Örebro hjälpte Assyriska att bli tabelltvåa.

Öfvre Adolfsberg–Yxhult 1–5 (0–4)

Serieledande Yxhult behövde bara 25 minuter för att göra 4–0 på ett hårt åderlåtet Öfvre.

– Öfvre hade tydligen blivit rejält skadeskjutna med många återbud under dagen, men jag tycker ändå de är värda en eloge som kämpade och slet och gav sitt yttersta. Många andra hade vikit ned sig och skitit i det vid 4–0, säger Yxhults tränare Jörgen Gustafsson.

Öfvres moral dämpade raset, men förändrade inte utgången på matchen. I början av andra halvlek gjorde Yxhult också 5–0. Hemmalaget tröstmålade i slutet.

– Ett skönt resultat. I andra gick vi runt på alla spelarna, lät alla få minst 20 minuter, säger Gustafsson.

Serieledarna har inlett hösten med sju poäng på tre matcher under nio dagar.

– Ett facit jag är jättenöjd med. Det är bra tåga i grabbarna, säger Gustafsson.

Serieledarna har nu en poäng ned till tvåan Assyriska och hela nio till trean Nora-Pershyttan.

Viktor Nilsson bäst i Öfvre. I Yxhult utmärkte sig Dennis Fransson, Joakim Rapp Berglöf och Erik Brandt.

– Brandt är en ny mittback som varit helt fantastisk hela säsongen. Jag är så jäkla glad att jag har honom i mitt lag. Han bildar ett grymt mittlås med Joakim Rapp Berglöf, säger Gustafsson.

Mål, Öfvre: Philip Öhlund. Yxhult: Per-Åke Åström 2, Dennis Fransson 2, Tobias Johansson.

Assyriska–Vretstorp 3–0 (2–0)

En brasseanfallare ut, skyttekungen Bruno Zanelli Consilieri, tvåa i division 4:s skytteliga med elva mål, har åkt hem till Brasilien. En annan har kommit in, Anderson har lämnat division 2-laget Karlslund för Assyriska men ännu inte blivit spelklar.

Så i sexpoängsmatchen mot Vretstorp fick tabelltvåan Assyriska klara sig utan båda. Trots det blev det seger och ryck till ett åttapoängsförsprång ned till tredjeplatsen i tabellen. Men tränaren Ibbe Bemacce var ändå inte överdrivet nöjd efteråt.

– Det var faktiskt en väldigt medioker match med väldigt många individuella misstag, där vi lyckades göra det första målet som gav oss lugn och ro och gjorde att vi kunde komma upp i nivå, säger Assyriskatränaren.

Johan Israelsson gjorde det viktiga målet i 43:e, och Urban Germay ökade på före paus. I andra jagade Vretstorp reducering, men då kontrade Assyriska in trean och avgjorde.

Tre poäng ger alltså Assyriska ett drömläge inför avslutningen av division 4, men Bemacce vill inte ta ut något i förskott.

– Det är fortfarande 24 poäng att spela om, så mycket kan hända. Det är så stora förändringar från match till match. Och det har inte varit vår ambition att sluta topp två heller, men vi kör på varje match.

Till nästa, borta mot Latorp på lördag, är Anderson spelklar.

Mål: Johan Israelsson, Urban Germay, Samuel Mokédé.

Pars–Latorp 1–1 (0–1)

Spel mot ett mål – men Latorp lyckades inte ta tillvara på chanserna, och kvarten före slutet kvitterade Pars.

– Precis som i våras mot Latorp. Vi dominerade totalt men fick bara 1–1. Ett rån, men det är vårt fel. De kämpade och stod i och flyttade hem och krigade medan vi inte lyckades få in bollen. VI hade säkert 80-20 i bollinnehav och 20-30 avslut, säger Latorpstränaren Julian Lundberg och fortsätter:

– Man måste kunna begära mer i avsluten. Jag tycker att vi spelade bra fram till sista tredjedelen, men där försökte spelarna göra det snyggt och svårt i stället för att enkelt bredsida in bollen.

Parstränaren Jan Karlström var däremot mycket nöjd.

– Det var en riktig kämpamatch. I första halvlek gick vi fotboll, och därför såg de mycket hetare och mer taggade ut. Men i andra visade vi kämpaglöd, och efter vår kvittering var det fullt ös åt båda hållen med många farliga lägen. Det är nog många som inte kommer kunna sova i kväll i båda lagen, säger han och skrattar.

Efter 0–8 mot IFK Örebro och 2–3 mot Vrestorp var 1–1 mot Latorp ännu ett kliv i rätt riktning för ett Pars som parkerar på negativ kvalplats och som haft en tuff start på hösten.

– Vi har knappt några spelare och har ännu inte haft någon träning efter sommaruppehållet. Men jag hoppas vi kan få till en nästa vecka, säger Karlström.

Mål, Pars: Henrik Wiklund. Latorp: Andreas Tranquist.

Laxå–Nora-Pershyttan 0–3 (0–2)

Nora-Pershyttan fick en bekväm fredagskväll när Laxå inte alls bjöd upp till dans.

– Jag ska inte ta äran av Nora, men vi gjorde ingen bra match alls. Jag har inte varit med om att vi har haft en sådan här dipp tidigare. Vi blev totalt överkörda. Sedan tror jag inte att Noras tränare Mårten Eriksson är helt nöjd med sitt lags insats heller. De hämtade hem tre poäng, men inte så mycket mer, säger Laxås tränare Christian Bichis.

Men helt missnöjd var inte Mårten Eriksson.

– Nä, vi gjorde en stabil bortamatch. En helt okej prestation av killarna. För vår del är det bara att hoppas att lagen framför oss i tabellen kan tappa i några matcher så vi kan täppa till luckan, säger Mårten Eriksson.

Laxåtränaren Bichis var missnöjd med spelarnas inställning till matchen.

– När vi möter Nora måste vi ta kampen, men inte ens det gjorde vi.

Nora gjorde två mål innan halvtimmen var spelad. Och en´kvart in i andra halvlek satte Nora 3-0 och därmed var matchen helt punkterad.

Mål: Chriss Henriksson, Ili Ielo (straff), Mikael Dahlkvist.

Marieberg–Adolfsberg 0–1 (0–1)

Bottenlaget Marieberg, som har visat fin form under den senaste tiden, åkte på en målmässig knapp förlust mot Adolfsberg. Men sett till spelet var det inget snack om vilket lag som skulle vinna matchen.

– Vi vann helt välförtjänt och var under stora delar av matchen helt överlägsna, säger Adolfsbergs tränare Magnus Carlsson.

Adolfsbergs segermål kom drygt 20 minuter in i matchen. Fredrik Larsson sköt ett skott som det blev retur på. Returen snappade Marcus Wetterberg upp och kunde sätta 1–0-målet till gästerna.

Adolfsberg fortsatte att trycka på, men fick inte utdelning. Detta gjorde att spelet jämnade ut sig lite i den andra halvleken och Marieberg kom in i matchen.

– De spelade ett rakare spel i andra halvlek, men skapade inte speciellt mycket. Vi var helt klart värda segern, säger Magnus Carlsson.

I och med segern kom Adolfsberg upp på säkrare mark i tabellen.

– Nu kan vi börja titta uppåt igen.

För Marieberg var förlusten ett bakslag och laget har nu sex poäng upp till Pars, som har kvalplatsen.

Mål: Marcus Wetterberg.

Real Örebro–IFK Örebro 0–1 (0–1)Real Örebro hade behövt en trepoängare i Örebroderbyt med IFK Örebro för att närma sig bottenkonkurrenterna. Men det var IFK som fullkomligt dominerade derbyt.

– Jag tror att de hade nio, tio i backlinjen, de skapade knappt någon målchans, säger IFK Örebros tränare Hans ”Bobban” Boberg.

IFK, som tidigare under veckan slog topplaget Assyriska, kände av en baksmälla i spelet mot Real.

– Jag var orolig för den här matchen. Den riktiga tändningen fanns inte, men vi löste det ändå. Jag är jätteglad att vi vann, säger "Bobban".

Matchens enda mål kom på en kontring, efter drygt 35 minuter.

– Till slut kom bollen fram till Mårten Gräntz, som tryckte upp bollen i nättaket, sa "Bobban".

Mål: Mårten Gräntz.

Mer läsning

Annons