Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Tränaren matchvinnare i nykomlingsmötet

Under tisdagen kompletterades den andra omgången av division 4.Bland annat slog en amerikansk tränare till och avgjorde en superviktig match.Läs samtliga referat här!

Annons
Hjälte. Grythyttans Chris Vorenkamp kan titulera sig tisdagskvällens kung i norra länsdelen.

Sturehov–Vretstorp 2–1 (1–0)

Sturehov tog sin andra raka seger i Närkes egen allsvenska. Men till en början stämde inte saker alls mot Vretstorp på Sörbyvallen.

– Vi var inte bra i första halvlek, utan Vretstorp var betydligt vassare. Att vi ledde med 1–0 var nästintill ett skämt, säger Sturehovs tränare Kenneth Blomberg.

Sammi Morjane gav, hur som helst, laget ledningen, och efter paus fungerade spelet bättre.

– I andra halvlek kom vi verkligen ut som ett helt nytt lag. Vi tog över matchen fullständigt.

Med ungefär 60 minuter på klockan satte Jesper Källqvist 2–0 för Sturehov, och dominansen fortsatte länge.

– Ja, vi kunde ha gjort tre-fyra mål till. Vretstorp fick även en utvisning.

Men gästerna hade inga planer på att vika ned sig, och fick en frispark med ett rött kort på en hemmaspelare som följd. Björn Rosén utnyttjade den fasta situationen och skapade spänning i högsta grad.

– Det blev några jobbiga minuter för oss. Innan dess kändes det som att vi hade god kontroll.

Sturehov höll undan, och har fått bästa tänkbara start på den ofrivilliga comebacken i serien.

– Vi får vara supernöjda med att ha sex poäng, säger Kenneth Blomberg, som framhåller målvakten Alexander Skattberg och fyrbackslinjen samt Vretstorps kreative yttermittfältare Jerry Wiberg. 

Mål, Sturehov: Sammi Morjane, Jesper Källqvist. Vretstorp: Björn Rosén.

Hoif–Grythyttan 0–3 (0–0)

Ett högintressant nykomlingsmöte tog sin plats på Odenvallen, och det var Grythyttan som trivdes bäst på gräset.

– Det var en bra laginsats från vår sida. Vi hittade ett sätt att hantera dem på, och det gjorde så att vi kunde skapa flera bra chanser. Men vi gjorde inga mål i första halvlek, säger Grythyttans spelande tränare Chris Vorenkamp.

Sedan lossande det för gästerna – och det var amerikanen själv inblandad i. Grythyttan tryckte tillbaka Hoif, och Vorenkamp satte både 1–0 och 3–0. Philip Landeman hade stuckit emellan genom att göra kvällens andra mål.

– Vi fick bra rull på bollen, och spelade med ett stort självförtroende. Sedan hade vi en stark bänk, och kunde göra många byten.

En säker seger för Grythyttan, som i och med det tog sina första division 4-poäng på över 30 år.

– Det känns som att vi utvecklas hela tiden. Vi får se vad som händer framöver, säger Chris Vorenkamp.

Mål, Grythyttan: Chris Vorenkamp 2, Philip Landeman.

Öfvre Adolfsberg–Pars 0–4 (0–2)

Nej, Öfvre Adolfsberg kunde verkligen inte följa upp sin succéseger i premiären mot Assyriska. Laget hamnade tidigt i stora bryderier i mötet med Pars.

– Så går det när man inte är med alls i matchen. Vi blev helt tagna på sängen av Pars, säger Öfvre-tränaren Peter Ekstrand.

Pars gjorde 1–0 efter dryga kvarten, och satte sedan ytterligare ett mål innan paus.

– Sedan försökte vi ändra om vår plan. Men det fungerade inte alls. I stället kom Pars ut med ännu mer energi.

David Gustafsson firade stora triumfer längst fram för Universitetsgänget. Tre mål från hans sida – ett äkta hat-trick – och en skicklig Öfvre-målvakt gjorde så att laget inte föll större än med 4–0. Bahram Pazhman avrundade målskyttet. 

– Linus Östlund, som debuterade i division 4, gjorde sitt livs match. Ett stort plus till honom. Sedan var Pars riktigt bra också, ska tilläggas, säger Peter Ekstrand.

Mål, Pars: David Gustafsson 3, Bahram Pazhman.

IFK Örebro–Assyriska 2–0 (2–0)

Toppsiktande IFK Örebro fick en fin start på Brickebackens IP.

– Vi stod för två fina mål i första halvlek. Mikias Solomon tog tillvara på ”Mubbes” (Mubarak Nyende) passning, innan Pontus (Karlström) ökade på, säger IFK:s tränare Mikael Kindgren.

Hemmalaget fortsatte att styra skeendet även efter paus, trots att Assyriska hotade ibland.

– Visst, de har ett par vassa individuella spelare, så som Baboucarr Sohna, och 2–0 var aldrig kassaskåpssäkert, men vi brände hur många chanser som helst. Vi kunde ha dödat matchen tidigt och borde ha gjort minst något mål till. 

IFK hade inga stora problem att kunna bärga sin andra vinst i följd.

– Det kändes som att vi var bättre tränade än dem. Vi har mer att bygga på, och går förstås stärkta ur den här starten, säger Mikael Kindgren, och lyfter fram lagets försvarsspel med en stabil sista utpost i Jonathan Andersson.

Mål, IFK Örebro: Mikias Solomon, Pontus Karlström.

Adolfsberg–Laxå 3–0 (0–0)

Adolfsberg vaskade fram massvis med chanser i första halvlek – men missade samtliga.

– Vi skapade åtta-nio helt solklara lägen innan paus. Det var inte rättvist att det stod 0–0, säger Adolfsbergs tränare Magnus Carlsson.

Efter paus kom dock utdelningen. Med besked. Inom loppet av tio minuter hade Adolfsberg gått ifrån till en 3–0-ledning. Den släppte laget sedan aldrig. Adolfsberg låg snarare på för att hitta rätt minst en gång till.

– Det var spel mot ett mål. Laxå hade svårt med orken. Stabilt, och det är skönt att vi kunde hålla nollan igen. Men vi måste förbättra vår förmåga att göra mål, säger Magnus Carlsson.

Plusbeyg till initiativrike Patrik Lahall, som noterades för en assist, och hela backlinjen i Adolfsberg. 

Mål, Adolfsberg: Emil Löfgren, Christopher Mörlin, David Åwall.

Latorp–Nora-Pershyttan 2–3 (1–2)I går, måndag, spelades en på förhand spännande drabbning på Björkvallen. Nora, som är tippat att gå upp i division 3 av många, drog det längsta strået. 

– Klart vi är nöjda med att ha vunnit de två första matcherna. Och vi spelade bättre i den här matchen än i den förra mot Vretstorp, sade Noras tränare Mårten Eriksson.

Mål, Latorp: Nisvet Reiz, Tobias Boström. Nora-Pershyttan: Chriss Henriksson, Brjar Mostafa, Josef Steiner.

Mer läsning

Annons