Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Yxhult storvann i seriefinalen

I kväll spelades den 16:e omgången i division 4. Seriefinalen mellan Assyriska och Yxhult, gick gästerna segrande ur och tog ett stort kliv mot att nå direktuppflyttning. Läs referat om samtliga matcher här.

Annons

Assyriska–Yxhult 0–4 (0–3)Yxhult ledde Närkes egen allsvenska med fyra poängs marginal gentemot kvällens motståndare Assyriska inför seriefinalen på Örnsro. När slutsignalen gick hade laget drygat ut försprånget med ytterligare tre pinnar.

– Det är tungt att förlora en sådan här match, säger Assyriskas tränare Ibbe Bemacce. 

Mål: Per-Åke Åström 3, Dennis Fransson. 

Läs mer om seriefinalen i onsdagens NA, papperstidningen, som även går att köpa som e-tidning här nedan.

Pars–Nora-Pershyttan 2–5 (0–3)

Pars har det inte lätt för tillfället. Laget tvingades lämna återbud till mötet med Yxhult i fredags, och under tisdagskvällen fick man tidigt en ordentlig uppförsbacke att bestiga.

– Vi gick snabbt fram till 3–0. Pars verkar ha det körigt just nu, och med det här laget de ställde på planen nu, så kommer de att få det jobbigt i division 4, säger Noras tränare Mårten Eriksson.

Gästerna kontrollerade sedan matchen, trots att prestationen lämnade en del i övrigt att önska.

– Jag är lite besviken på hur vi genomförde andra halvlek. Att spela lika med dem i den är helt enkelt inte godkänt. Det var verkligen en vanlig dag på jobbigt för oss. Skönt att vi kunde ta tre poäng.

I och med segern är Nora fem poäng efter Assyriska, och man möter serietvåan hemma på Norvalla på fredag.

– Vi brukar kunna göra bra matcher mot topplagen, samtidigt som vi har haft svårare för bland annat Öfvre Adolfsberg. Det finns lite att jobba med för oss, säger Mårten Eriksson.

Mål, Pars : Hariwan Mohammad Abdullah, Ghaith Majed Fadel. Nora: Ili Ielo 2, Josef Steiner, Naj Karlsson, Alexander Lindahl.

Real Örebro–Latorp 0–4 (0–1)

Latorp övertygade stort mot Assyriska i den föregående omgången – och laget fick mer att glädjas åt mot Real Örebro.

– Vi hade pratat om att få med oss tre poäng hem, och det fixade vi på ett bra sätt, säger Latorp-tränaren Julian Lundberg.

Latorp skapade många lägen. I slutet av första halvlek slog man till sist hål på jumbon Real.

– En fantastisk match från vår sida. De hade inte mycket framåt.

Efter paus imponerade två bröder, Niklas och Tobias Boström, i bortalaget. Facit blev slutligen två mål var för de offensiva Latorp-spelarna.

– Det här är en väldigt viktig vecka för klubben. Jag säger som de gör i England: Points will be dropped. Assyriska och Nora är alltjämt stora favoriter att ta andra platsen, och vi har allt att vinna i toppstriden, säger Julian Lundberg, som berömmer en av sina tvåmålskyttar lite extra:

– Niklas ska ha all credd. Nu är han uppe i totalt 13 mål, och jag tror att han har en jättechans att kunna vinna skytteligan.

Mål: Niklas Boström 2, Tobias Boström 2.

Marieberg–Vretstorp 1–5 (1–1)

Vretstorp tog ledningen, innan Marieberg kvitterade ganska omgående. Efter paus lossnade det för gästerna. 

– Marieberg kämpade väl, och det måste man ge dem en eloge för, säger Vretstorps tränare Conny Eriksson.

Men efter paus orkade inte hemmalaget, utan i stället öste Vretstorp, ett av flera lag som jagar Assyriska på division 3-kvalplatsen, på framåt. Fyra bollar letade sig in i Marieberg-nätet under de avslutande 45 minuterna, och sett över de senaste två matcherna har man gjort smått otroliga 13 mål.

– Vi malde ned Marieberg, var etta på så gott som varje boll och fortsatte att göra mål. Sist blev det ju åtta mot Real Örebro, säger Conny Eriksson, som hoppas att tabellfyran ska kunna utmana Assyriska om kvalmöjligheten till division 3:

– Det känns som att vi är stabila just nu. Mycket kan fortfarande hända där uppe.

Mål, Marieberg: Sebastian Jones. Vretstorp: Andreas Österlund 2, Jerry Wiberg, Eric Nilsson, Oliver Eriksson.

Adolfsberg–IFK Örebro 1–2 (0–1)

Seriens två formstarkaste lag drabbade samman på Lugnet, och ett av dem förde spelet. Men det var bortalaget som tog ledningen, efter en miss i Adolfsbergsförsvaret.

– Vi skapade många chanser, men det är svårt att lyckas bra, när man bara har en 80-procentig inställning med sig in på planen. De fick dit ett riktigt skitmål, säger Adolfsbergs tränare Magnus Carlsson.

Adolfsberg var mer alerta efter paus, och uppträdde stabilare. IFK kunde dock utöka sin ledning, då runt 20 minuter återstod.

– Efteråt flyttade vi upp spelet än mer, och till sist kom reduceringen.

Emil Löfgrens 1–2-mål gav däremot inte upphov till någon utjämning. Tre nya poäng till glödheta IFK Örebro – som nu endast återfinns tre pinnar bakom Assyriska.

– I dag tangerade vi rekordet för säsongens största förlust. Vi var alldeles för tunna framåt, ett problem vi har haft stundtals i år, säger Magnus Carlsson.

Mål, Adolfsberg: Emil Löfgren. IFK: Pontus Karlström, Mårten Gräntz.

Laxå–Öfvre Adolfsberg 5–2 (2–1)

Laxå, som innan dagens drabbning på Ramundervallen inte vunnit sedan 24 juni, fick en drömstart mot Öfvre. 

– Redan efter 15 minuter hade vi 2–0, säger Laxå-tränaren Christian Bichis.

Öfvre reducerade, och en liten spänning fanns i hemmalägret i samband med pausvilan.

– Vi har haft ledningar i matcher tidigare under säsongen, och då tappat dessa ett par gånger. Öfvre kändes också småfarliga hela tiden, men någon större fara på taket blev det aldrig.

Inom loppet av fyra minuter i andra halvlek hittade Laxå rätt – tre gånger. Jätterycket avgjorde förstås drabbningen. Vinsten tog laget förbi Öfvre i tabellen, och nu är marginalen till Pars, på den negativa kvalplatsen, betydligt komfortablare än innan.

– Det var verkligen en viktig vinst för oss. Om vi hade förlorat hade vi varit sex poäng efter dem (Öfvre), säger Christian Bichis, vars lag har en tuff utmaning framför sig på fredag.

– Förhoppningsvis kan vi stoppa IFK Örebros segertåg. Vi vill visa att vi är ett bättre lag än vad tabellen pekar på.

Mål, Laxå: Hugo Remes 2, Christoffer Larsson, Joel Källgren, Andreas Funke. Öfvre: Emanuel Dogan, Linus Älgå.

Mer läsning

Annons