Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Yxhult tappade sista tio

3–1-ledning med tio minuter kvar – då tappade Yxhult allt. Gästande Vretstorp satte två bollar och snodde en poäng på bortaplan. Läs allt från alla kvällens division 4-matcher här!

Annons
Yxhults Per-Åke Åström.

Yxhult–Vrestorp 3–3 (1–1)Yxhult hade inte spelat en match sedan premiären, den 26 april, och Vretstorp var kraftigt försvagat på grund av återbud. Trots, eller tack vare, det blev det en riktigt dramatisk match på Hällabrottets gräsplan. Framförallt sista tio minuterna.

För efter 1–1 i paus gick Yxhult ifrån till 3–1 i inledningen av andra halvlek, men tappade allt på slutet.

– Vi blev ängsliga och trodde att det redan var klart. De skapade inte speciellt många målchanser. Men sedan skarvade de en frispark i mål då var det plötsligt match igen. Och fem minuter före slutet kvitterade de, säger Yxhultstränaren Jörgen Gustafsson som inte var helt missnöjd trots sena poängförlusten.

– Den här matchen var ändå ett stort fall framåt jämfört med premiären, vi gjorde 1,5 bra halvlekar i dag.

Mål, Yxhult: Per-Åke Åström, Manne Ångman, Joakim "Mr Yxhult" Rapp Berglöf. Vrestorp: Jerry Wiberg, Alexander Erixon, självmål.

Latorp–Assyriska 1–0 (1–0)Nykomlingen Latorp har fått en finfin start på säsongen. På tisdagen kom andra segern på tre matcher. Lägg där till ett kryss och Latorp är alltså obesegrat och med i toppen i den unga tabellen.

– Som nykomling kan vi inte begära mer, säger Latorps tränare Jonas Bäckström.

Skyttekungen Niklas Boström gjorde matchens enda mål, och hans fjärde för säsongen, i den 29:e minuten. Boström ryckte sig fri och petade in bollen i bortre.

– Riktigt snyggt, säger Bäckström.

Assyriska, som till skillnad mot Latorp har fått en riktigt tung start och på tisdagen inkasserade fjärde förlusten på fyra matcher, imponerade – trots förlusten.

– De var riktigt bra. De hade mycket boll och skapade en del chanser, säger Bäckström.

Det som avgjorde till Latorps del var backlinjen.

– Backlinjen vill jag hylla. Den var väldigt bra, säger Bäckström.

I en stark laginsats av Latorp plussas även Martin Lidell och Johannes Axelsson.

Mål, Latorp: Niklas Boström.

Laxå–Sturehov 0–1 (0–0)Laxå blev både mål- och poänglöst i den tidiga seriefinalen hemma mot Sturehov. Detta efter en insats som lämnade en hel del i övrigt att önska.

– Det känns åt helvete. Jag är så besviken på vår insats. Jag kan inte vara besviken på Sturehov, de vinner rättvist. Vi skapar inget på hela matchen, säger en bedrövad Laxåtränare, Jimmy Pihlström.

Nej, det var inte Laxås dag. I stället kunde alltså Sturehov gå segrande ur seriefinalen och gå upp i serieledning med nio poäng. Magnus Bengtsson blev segerskytt i den andra halvleken.

– Vi lyckades inte med något. Det känns så typiskt att när vi väl faller igenom så gör alla det på en gång. Vi gjorde ändå ett gott försök i den andra halvleken och jobbade bra, men vi fick inte till det. Ví hittade inte en målchans på 90 minuter. Sturehov hade i stort sett ett läge och gjorde ett mål. Det var en skitmatch, suckar Jimmy Pihlström.

Han vill ändå plussa för Lucas Garmenius, som slet stenhårt matchen igenom.

Mål, Sturehov: Magnus Bengtsson.

IFK Örebro–Nora-Pershyttan BK 2–1 (2–0)Två straffar, två mål, 2–0 i paus för IFK Örebro.

Gästande Nora-Pershyttan skapade nog för att äta ikapp underläget i andra, men nådde inte hela vägen.

– Vi reducerade omgående och skapade tre stora målchanser, men fick inte in kvitteringen. Ändå bra moralmässigt av grabbarna att komma tillbaka, säger Noratränaren Mårten Eriksson.

Var straffarna solklara?– Ingen kommentar. Vi lägger bara vikt på det vi själva kan påverka. Och där vill jag också berömma grabbarna, de kunde verkligen fokusera om.

Resultatet innebär att IFK hakar på i tabelltoppen med Nora står kvar på fyra poäng efter fyra matcher.

Mål, IFK Örebro: Emil Carlsson 2.

Nora: Ili Ielo.

ÖSK Ungdom– Öfvre Adolfsberg 0–2 (0–1)ÖSK Ungdom åkte på fjärde raka förlusten i serieinledningen när Öfvre gästade Ekängs IP och lämnade med alla tre poängen efter två mål av Cristoffer Åsenlund.

– Ingen höjdarmatch spelmässigt, men det viktigaste var att vi fick med oss de tre poängen, säger Öfvre-tränaren Hans Boberg.

Mål: Cristoffer Åsenlund 2.

Mer läsning

Annons