Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Yxhult uppflyttningsklart

I dag spelades fem matcher i Närkes egen allsvenska, division 4. Yxhult besegrade Adolfsberg med 4–1, och återfinns i division 3 kommande säsong efter att ha vunnit serien.

Annons
Yxhult: Vinnare av Närkes allsvenska anno 2014.

Yxhult–Adolfsberg 4–1 (3–1)

Yxhult kan börja förbereda sig för en tillvaro i division 3. I och med dagens vinst, är laget klara seriesegrare. Med tre återstående matcher är det inte möjligt för något lag bakom att gå om matematiskt. 

– Ett fantastiskt jobb av killarna, rakt igenom, säger Yxhults tränare Jörgen Gustafsson.

Mål, Yxhult: Jonas Freberg, Jim Hast, Per-Åke Åström, självmål. Adolfsberg: Henning Nordvall.

Läs mer om Yxhults uppflyttning i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan.

Vretstorp–Laxå 6–0 (2–0)

Vretstorp fick en drömstart på Västernärke-derbyt mot Laxå.

– Efter tio minuter hade vi gjort 1–0, och Laxå hade dessutom fått en spelare utvisad, säger Vretstorp-tränaren Conny Eriksson.

Hemmalaget tryckte sedan dit 2–0 genom Jerry Wiberg innan paus, efter att ha tryckt tillbaka sina motståndare ordentligt.

– De hade två hörnor i början. Det var allt de skapade egentligen.

Sedan var det inte heller något snack om vilket lag som styrde skeendet. Vretstorp pressade Laxå enormt, kom till avslutslägen och sköt in fyra ytterligare bollar i bortanätet. De tre poängen, minst sagt komfortabla sådana, gör så att Vretstorp fortsätt är inblandat i striden om kvalplatsen till division 3. Härnäst väntar ett möte med innehavaren Latorp i kommande omgång.

– Vi ska trumma på. Sedan får vi se vad som händer och hur långt det räcker, säger Conny Eriksson, och berömmer flera av sina spelare. 

– Glen Rickard och Björn Rosén gjorde bra insatser. Kul att Jerry Wiberg har kommit igång också, medan Joni Makkonen nog var bäst på planen i dag. 

Mål: Jerry Wiberg 2, Kristian Lövstrand, Joni Makkonen, Björn Rosén, Martin Öh.

Latorp–IFK Örebro 5–3 (1–0)

Latorps fina höst blir ännu grannare. Under lördagseftermiddagen tog laget sin femte raka seger, och kliver upp på andra plats i tabellen.

– Vi gjorde en fantastisk fotbollsmatch. Innan pratade vi om att vara solida bakåt, eftersom vi vet att vi kommer att göra mål framåt med den kvalitet vi besitter offensivt, säger Latorp-tränaren Julian Lundberg.

Efter att ha haft 1–0 i paus, gick Latorp fram till hela 4–0 i andra halvlek. Då vaknade IFK Örebro och nätade tre gånger om under de sista tio minuterna. Men det räckte inte för att kunna hota Latorps vinst.

– Det har blivit en himla massa mål från vår sida på slutet, och det är en styrka att kunna ha med så pass många spelare som vi har haft. Runt 24-25 man har vi använt under säsongen. Nu jag vill se att vi fortsätter så här, säger Julian Lundberg.

I IFK Örebro, som förlorade kvalplatsen i och med förlusten, var tongångarna inte lika muntra. 

– I dag kom vi inte alls upp i den nivå som vi själva vill ha. Jag vill se att vi är bättre med mot Yxhult, och kanske är vi mer motiverade än dem eftersom de redan har gått upp, säger IFK-tränaren Mikael Kindgren.

Mål, Latorp: Niklas Boström 2, Andreas Tranquist, Anton Ericsson, Niklas Eriksson. IFK Örebro: Mikias Solomon, Mirsad Tahirovic, Robin Wiklund.

Nora-Pershyttan–Marieberg 4–1 (2–1)

Nora, med en tung förlust mot Real Örebro i färskt minne, inledde på ett utmärkt vis på Norvalla mot jumbon Marieberg.

– Redan efter 51 sekunder kunde Josef (Steiner) göra 1–0. Vi satte hård press på dem från början, säger Noras tränare Mårten Eriksson.

Men Marieberg lyckades kvittera och kämpade hårt för att hålla ställningarna. I halvlekens slutskede blev dock Noras ena ytterback, Morad Omar, nedriven i straffområdet, med både en frilägesutvisning och en straffspark som följd.

– De fick ställa en utespelare i mål, och vi borde ha satt fler av våra chanser. Att det här hände, blev förstås matchavgörande.

Ili Ielo gjorde 2–1 från elvameterspunkten, och Nora avgjorde tillställningen genom två nätkänningar i andra halvlek.

– Jag tycker att någon av våra skyttekungar borde ha kunnat gjort tre-fyra mål i en sådan här match. Vi har fortsatt lite att jobba med, när det handlar om att möta lag under oss i tabellen, säger Mårten Eriksson, och berättar vad han förväntar sig av säsongsavslutningen.

– Vi har satt upp en målsättning att bli bland de fyra bästa.

Mål, Nora-Pershyttan: Josef Steiner, Ili Ielo, Chriss Henriksson, Brjar Mostafa. Marieberg: Dennis Rosbo.

Öfvre Adolfsberg–Real Örebro 3–3 (2–3)

Real Örebro, vars fokus ligger på att få kvala sig kvar i division 4, drog ifrån till en 2–0-ledning tidigt borta mot Öfvre Adolfsberg.

– Sedan kom vi in i det hela bättre, och hämtade upp till 2–2. I början spelade vi alldeles för svårt, tog dåliga beslut och var inte alls bra, säger Öfvres tränare Jonas Pelgander.

Gästerna gjorde dock mål på nytt i slutet av den första hälften. Viktor Nilsson fullbordade sedan sitt hattrick och kvitterade på nytt.

– Vi tog kampen bättre i andra halvlek, och hade en jättechans på slutet. Samtidigt kan vi inte gräma oss alltför mycket över resultatet. På det stora sammantaget var oavgjort ett rättvist resultat, säger Jonas Pelgander, och lyfter fram tremålsskytten Nilsson.

– Han försöker i vanlig ordning. Vi blev väldigt trötta på slutet i dag, annars, och det beror på att vi inte har tränat tillräckligt mycket. 

Mål, Öfvre Adolfsberg: Viktor Nilsson 3. Real Örebro: Nils Ränkeskog, Simon Fransson, Gustav Lundén.

Den 19:e omgången av division 4 kompletteras med matchen Pars–Assyriska på onsdag, 17 september.

Mer läsning

Annons