Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Divison 4: Referat omgång 14

I kväll kompletterades den 14:e omgången i division 4 med matchen Ervalla-Lekeberg. Referaten från den och övriga matcher hittar ni här.

Annons

Ervalla SK–Lekeberg 3–1 (2–0)

Ervalla tog sin andra raka seger under höstsäsongen och hänger på i Sköllersta och Kumla i tätstriden.

– Vi tar en match i taget, men siktar på att vara med i toppen och slåss, säger tränaren Antonio Sahragard.

Mot Lekeberg var det nya brassen Joilson Pereira som blev stor matchvinnare genom att göra hemmalagets samtliga tre mål på Lyckevallen.

– Han har sett halvdan ut på träningarna, men nu var han riktigt bra, berömmer Sahragard.

Den tidigare så lyckosamma duon Anderson Ponciano och Lucas Domingos har nu lämnat Ervalla och Sverige efter att ha misslyckats med att spela till sig något kontrakt i någon högre serie.

– I första halvlek rullade vi boll jättebra och spelade som vi hade bestämt. I andra lyfte sig Lekeberg och det blev betydligt jämnare. Totalt sett tycker jag ändå att vi vann rättvist, säger Antonio Sahragard som plussar extra för defensive mittfältaren Anton Öhrn.

Målen, ESK: Joilson Pereira 3. Lekeberg: Daniel Malmberg.

Sköllersta–Latorp 3–1 (0–1)

Tack vare en stark forcering i den andra halvleken tog Sköllersta ytterligare ett steg i sin vandring mot serieseger. Efter att Christofer Lindblom kvitterat Latorps ledning till 1–1 avgjorde hemmalagets målspruta Andreas Nydén matchen med två mål. Det innebär en överlägsen skytteligaledning för Nydén med sina 18 mål. Samme man fick efter matchen beröm av sin tränare Mårten Eriksson som också passade på att kröna lagets sista halvlek som den bästa i år.

– Vi sätter fin fart på bollen med få tillslag. Starkt att hämta upp ett underläge är det också, säger Eriksson.

Mål: 0–1 Thomas Eriksson, 1–1 Christofer Lindblom, 2–1 och 3–1 Andreas Nydén

Ö. Adolfsberg–Hidingsta IK 1–0 (0–0)

Adolfsberg plockade i och med segern mot Hidingsta viktiga poäng i bottenstriden. Hemmalaget som inför matchen låg på kvalplats satte sitt enda mål på straff i den andra halvleken. Laget hade dock bud på fler mål än så.

– Jag är riktigt nöjd att vi plockar en seger. Men vi borde satt en boll till och avgjort matchen tidigare, säger tränaren Jonas Cederulf om sitt lags seger.

Att förlustsifrorrna hölls nere för Hidingstas del kan man tacka målvakten Johan Karlsson för. Bortamålisen stod för ett par riktigt vassa räddningar och var stundtals lagets räddande ängel.

Mål: 1–0 Lucas Wirén

Glanshammar–Laxå 3–2 (1–1)

Tack vare snabba repliker på Glanshammars ledningsmål lyckades Laxå hålla jämna steg med sina motståndare. Ända fram till i den 82:a minuten var ställningen lika. Då klev hemmalagets Rickard Gustafsson fram och satte dit avgörande 3-2.

– Laxå får hänga med i matchen mycket tack vare oss. Vi är inte riktigt fokuserade efter våra mål och bjuder in dem lite för lätt. Tack vare en helgjuten laginsats idag vinner vi rättvist, säger Glanshammars tränare Kent-Ove Larsson.

Mål: 1–0 Ola Lundgren, 1–1 Peter Lantz, 2–1 Ola Lundgren, 2–2 Martin Öh, 3–2 Rickard Gustafsson

Vretstorp–Karlslund 2–2 (0–1)

Karlslund inledde matchen klart piggare och drog löpning efter löpning. Att laget ledde i paus och dessutom i början på den andra drygade ut sin ledning genom Amar Bukva gjorde därför ingen förvånad. Däremot var det kanske en och annan som höjde på ögonbrynen när Vretstorp under matchens tio sista minuter lyckades reducera och kvittera.

– Det känns nästan lite som en seger att hämta upp ett underläge i slutet. Hade vi skärpt oss lite hade vi kanske till och med kunnat vinna, säger Vretstorpsledaren Conny Eriksson.

Mål: 0–1 Dennis Neogard, 0–2 Amar Bukva, 1–2 Jesper Sundblad, 2–2 Markus Kentää

ÖSK Söder–Kumla 0–5 (0–3)

Det var toppen mot botten i kvällens match på Ekäng, något som speglades både i matchbilden och resultatmässigt. ÖSK hade inte alls mycket att sätta emot när Kumla tuffade igång sitt maskineri. Fem mål mäktade Kumlingarna med, något som bådar gott inför nästa omgångs seriefinal mot Sköllersta.

För ÖSK väntar dock fortsatt kamp i botten. Lagets tränare Kimenga Kitambala är dock hoppfull och var nöjd med det spel man visade upp mot Kumla.

– De får kämpa för sina poäng och jag tycker vi gör det bättre än vid vårat förra möte, säger Kimenga.

Mål: 0–1 Johan Feynestam, 0–2 Robin Rosén. 0–3 och 0–4 Joakim Bogren, 0–5 Christian Söderberg

Mer läsning

Annons