Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Divison 4: referat omgång 16

Fyra matcher spelades i närkefyran under fredagskvällen. Referaten hittar du här.

Annons

Glanshammar–Lekeberg 2–6 (2–4)

Bara minuter innan pausvila var ställningen lika mellan de båda lagen. Men bara två minuter innan halvtidssignalen skulle till att ljuda åkte hemmalaget på en riktig kalldusch. Under loppet av två minuter åkte man på två plötsliga baklängesmål. Psykologiskt viktiga mål för Lekeberg som i den andra halvleken kunde defilera mot seger.

– Vi möter ett lag som gör mål på samtliga av sina chanser, så resultatet speglar inte matchbilden helt. Det är bara att glömma den här matchen och gå vidare, säger Kent-Ove Larsson tränare för Glanshammar som får fortsätta att jaga poäng i sin kamp mot nedflyttning.

Mål: 0–1 Marcus Karlsson, 1–1 Cedric de Ridder, 1–2 Simon Ramström, 2–2 Jan Estephan, 2–3 Philip Öhlund, 2–4 Fredric Wahlquist, 2–5 philip Öhlund, 2–6 Fredric Wahlquist

Vretstorp–Hidingsta 2–4 (1–2)

- En tung förlust, så beskriver Vretstorps tränare Conny Eriksson förlusten mot Hidingsta.

Vretstorp höll jämna steg med sina motståndare ända fram till första halvleks sista spark. Hemmalaget missade då i markeringen vid en hörna, något som bortalagets Nicklas Lindman tog fasta på.

– Att vi missar i markeringen är typiskt för matchen. Vi mer eller mindre skänker bort flera mål, säger Eriksson.

Hemmalagets Markus Kenttä snyggade till siffrorna till 2–4 i en match där Hidingsta, trots bjudningarna vid målen av sitt motstånd, ändå hade fler lägen att avgöra.

Mål: 0–1 Mattias Lundin, 1–1 Timmy Lundberg, 1–2 Nicklas Lindman, 1–3 Ludvig Björkström, 1–4 Tobias Johansson, 2–4 Markus Kenttä

Ervalla–Kumla 0–3 (0–2)

I toppmötet mellan Ervalla och Kumla var det gästerna som fick sitt spel att stämma allra mest. Hemmalaget pressades hårt av sina motståndare och hängde inte med när Kumla satte fart på bollen.

– Det är inte ett vant läge för oss att möta ett sådant här typ av motstånd. Vi har samma spel i grunden, vi och Kumla, men idag fick vi det inte alls att stämma, säger Ervallas tränare Antonio Sahragard.

Kumla närmar sig nu närkefyrans serieledare Sköllersta. Laget är nu endast en seger från att ta över förstaplaceringen.

Mål: 0–1 Robin Rosén, 0–2 Joakim Bogren, 0–3 Pontus Rosén

ÖSK Söder–Sköllersta 2-1 (1-1)

ÖSK Söder är efter en knackig vårsäsong på gång. Kvällens seger över Sköllersta var lagets andra raka.

– Vi har tränat hårt under uppehållet. Det tillåter oss att lägga in en extra växel när det som mest behövs, kommenterar ÖSK:s tränare Kimenga Kitambala framgångarna.

Dagens seger kom efter att nyförvärvet Wallison Kleber avgjort i den andra halvleken. Den nya ÖSK-liraren utnyttjade en snabb omställning och slängde iväg ett skott som Sköllerstas målvakt inte lyckades parera.

Mål: 0–1 Joel Andreasson, 1–1 Sahd Tchaef, 2–1 Wallison Kleber

Mer läsning

Annons