Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Divison 4: Referat omgång 21

Under söndagen spelades matchen ÖSK Ungdom-Lekeberg som kompletterade den 21:a omgången. Referaten från den matchen och övriga omgången hittar du här.

Annons
Bilden från matchen Sköllersta-Karlslunds FF.

ÖSK Söder–Lekeberg 3–1 (1–0)

ÖSK Söder hade inga problem att besegra tabellfemman Lekeberg. I alla fall inte om man ska tro ÖSK-tränaren Kimenga Kitambala.

– Tabellen ljuger. Vi var inte bara bättre målmässigt utan spelade ut Lekeberg totalt, säger Kitambala.

Trots segern så är det redan innan sista omgången klart att ÖSK Söder får lämna fyran. Detta om inte Svenska fotbollförbundet godkänner den protest som NA-sporten tidigare skrivit om.

– Jag försöker att inte bry mig om det där utan lägger fokus på att vi ska vinna de matcher som är kvar, säger Kimenga Kitambala.

Bästa ÖSK-spelare mot Lekeberg var Zebastian Lovén, Adam Eriksson och Daniel Filipovic.

– Adam kom ner från ÖSK Ungdom och var riktigt bra. Där ser man vikten av att ha en bra central mittfältare, säger Kitambala.

Målen, ÖSK: Denis Gerzic (straff), Benny Kaya, Simon Karlsson.

Lekeberg: Erik Nyströmer.

Ervalla–Vretstorp 4–2 (1–1)

Trots ruggigt väder på Lyckevallen var det sambalir som avgjorde matchen. Brassen Daniel i Ervalla stod nämligen för ett hattrick.

– Känns skönt att ta Revansch på Vretstorp som vi förlorade mot senaste gången vi möttes. David Greneby gör en stabil insats på mittfältet och visar vägen. Att säkra tredjeplatsen är inte fy skam det heller, säger Ervallas tränare Antonio Sahragard.

Mål: 0–1 Mattias Kenttä, 1–1 och 2–1 Daniel, 3–1 Hussein Fawaz, 4–1 Daniel, 4–2 Jerry Wiberg

Kumla–Laxå 4–2 (1–1)

I en relativt grå tillställning var det bröderna Rosén som stod för solskenet. Pontus Rosén gjorde hattrick, medan brodern Robin stod för ett mål och två assist. Laxå hade känning på sina motståndare genom hela matchen, men Kumla var numret större. En stark bidragande orsak till att Kumla kunde hålla ifrån var blott 14-årige målvaktsdebutanten Fhylip Ahlström.

– Egentligen inget snack om saken. Vi gör en stabil insats och det får räcka. Nu ser vi fram emot att få spela kval till division 3, säger Kumlas tränare Roger Persson.

Mål: 1–0 Pontus Rosén, 1–1 Daniel Rosenberg, 2–1 och 3–1 Pontus Rosén, 3–2 Benjamin Widmark, 4–2 Robin Rosén

Latorps IF–Hidingsta IK 1–0 (0–0)

Latorp tog tre viktiga poäng efter en jämn match mot Hidingsta. Efter en händelsefattig första halvlek tog matchen fart i andra. Det var Niklas Boström som var framme och högg flera gånger under matchen som tillslut avgjorde efter hörna.

– Vi ville mer och det var därför vi vann, i andra halvlek var vi klart bättre, säger Latorps tränare Andreas Grahn.

Mål : 1–0 Niklas Boström.

Öfvre Adolfsberg–Glanshammar 4–3 (2–1)

Spelmässigt var det ingen höjdarmatch men publiken bjöds ändå på sju mål. Öfvre Adolfsberg var det klart bättre laget trots det jämna slutresultatet.

– I första halvlek borde vi gjort fem-sex mål, men man ska ju göra målen också, säger Öfvre Adolfsbergs tränare Jonas Cederulf.

Mål: 1–0 Viktor Nilsson, 1–1 Cédric De Ridder, 2–1 Jens Forneng, 2–2 Paiman Karimi, 3–2 Silveira Angelo Da Silva, 4–2 Viktor Nilsson och 4–3 Jan Khodeda.

Sköllersta-Karlslund 2-1 (1-0)

Sköllersta säkrade seriesegern i och med dagens vinst. Men strul har uppstått i och med att ÖSK Söder använt sig av otillåtna spelare vilket gör att serien lever till det datum då Svenska Fotbollsförbundet avgjort ärendet.

Dagens match avgjordes efter att Sköllerstas lagkapten Gabriel Åbom lett sitt lag till seger genom två mål.

Ett längre reportage om matchen mellan Sköllersta och Karslund finner ni i söndagens NA, papperstidning en.

Mer läsning

Annons