Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domare biten av hund – då rapporteras Dif

Assisterande domaren Gustav Axmon tvingades bryta träningsmatchen mellan Degerfors och Brage – efter att ha blivit biten av en hund. Nu rapporteras Dif för incidenten.

Annons
Gustav Axmon.

Det var i slutet av den första halvleken av torsdagskvällens träningsmatch mellan Degerfors IF och IK Brage på Stora Vallas konstgräsplan som den galna historien inträffade.

Assisterande domaren och örebroaren Gustav Axmon var på väg ned mot hörnflaggan när en hund som tillhörde en åskådare slet sig och bet honom hårt i baksidan av ena låret.

Axmon fick så ont att han omedelbart tvingades bryta matchen.

– Han hade rejäla märken på låren och konsulterade läkare, men de sa att han inte behövde uppsöka sjukvård. Han fick åka hem istället, säger Mattias Larsson, matchens andre assisterande domare, till NA.

Matchen avbröts i ett par minuter innan Karlskogadomaren Andreas Persson, som fanns på plats som åskådare, kunde hoppa in som assisterande domare. Därefter kunde matchen slutföras.

Men för Degerfors IF slutar inte historien här. Klubben kommer att bli rapporteras till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd.

– Rapport kommer att skrivas på det här, säger Axmon till nwt.se.

Vad som händer med hunden är oklart.

Mer läsning

Annons