Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edwards räddade Degerfors

Med åtta räddningar, varav flera helt galna, räddade Brian Edwards tre poäng åt ett utspelat Degerfors IF borta mot Åtvidaberg.
Hemligheten bakom framgången: 2-5-förlusten mot ÅFF på försäsongen då Edwards fick bära hundhuvudet.

Annons

– Jag använde förra matchen här som tändvätska, berättar han efter 2-1-segern.

Det var en kall och mörk februarikväll som Brian Edwards gjorde sin första provspelsmatch med Degerfors IF, borta mot just Åtvidaberg.

Resultatet: En 2-5-förlust som fick många runt Degerfors IF att börja ifrågasätta om amerikanen verkligen var rätt man att ersätta Sebastian Karlsson.

På långfredagen, drygt två månader senare, visade Edwards alla tvivlare att Degerfors IF-tränarna gjorde rätt som trots utskåpningen satsade på honom.

För i seriematchen borta mot tippade topplaget Åtvidaberg var Edwards fenomenal. Efteråt berättade han för Kuriren att han hämtat tändvätska inför matchen i den där 2-5-förlusten.

– Efter den matchen ville jag bara glömma den. Men inför den här matchen plockade jag fram minnet och använde det för att tagga till. Jag tycker att det var väldigt roligt att komma tillbaka hit, och den här gången lämnar man med lite mer positiva känslor, säger Edwards och ler.

Snacka om revansch – och den var dessutom dubbel.

För inte bara hade Edwards försäsongens förlust att revanschera sig för – han blev också syndabock när Dif släppte in tre mål och tappade poäng hemma mot Öster förra helgen.

– Jag tror inte att jag gjorde en räddning i den matchen. Men redan mot Trollhättan i tisdags kändes det bättre, så jag trodde att det skulle bli en bra match i dag, säger han.

Framförallt var det en räddning som hemmapubliken på Kopparvallen nog drömde mardrömmar om i natt: Hans reflexräddning med vänsterhanden efter en hörna vid ställningen 1-1 i första halvlek. En helt galen räddning.

– Jag var på väg åt höger, men bollen styrde på någon precis framför mig och jag slängde bara upp armen och lyckades få tillräckligt mycket hand bakom bollen för att styra iväg den. Det var reaktionsförmåga som tog över, vid sådana tillfällen hinner man inte tänka, säger Edwards som dock främst ville framhålla en helt annan räddning som matchens viktigaste:

– Det var den bollen Christoffer Wiktorsson räddade på mållinjen i andra halvlek. Han stod precis rätt, precis där man som försvarare lär sig att man ska stå och täcka upp, och han fick undan bollen perfekt.

I segern mot Åtvidaberg hittade Edwards också mycket positivt som Dif kan ta med sig framöver. Framförallt krigarinställningen.

– Vi växte som lag i dag. Vi visade att vi verkligen vill vinna och att vi är beredda att kämpa för det. Vi lärde oss många lektioner i dag, och när vi firat klart i omklädningsrummet ska vi komma ihåg varför vi förtjänade att fira, varför vi förtjänade att vinna. För det förtjänade vi verkligen i dag.

Mer läsning

Annons