Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för full Örebrosupporter

Han var på plats för att se Örebro–Norrköping, men söp ner sig redan före matchen, hamnade i fyllecell och hotade en arrestvakt. Nu döms ÖSK-supportern till en månads fängelse för hot mot tjänsteman.

Annons

Det är Norrköpings Tidningar som återger domen från Norrköpings tingsrätt. Enligt den ska Örebrosupportern, som åkt buss till bortamatchen mot IFK Norrköping den 25 maj, redan under resan ha druckit åtta starköl, och därefter fortsatt med sex flaskor öl och tre absintshots på plats i Norrköping. Allt enligt egen uppgift.

Mannen omhändertogs av polis enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB. I arresten på polishuset uppträdde mannen stökigt vilket kulminerade med att han hotade en kvinnlig arrestvakt med orden ”Jag känner igen dig din jävla fitta, jag vet var du bor, jag ska...” samtidigt som han drog handen över sin hals för att markera att han skulle skära halsen av henne.

Mannen, som uppger att han inte kommer ihåg något av händelserna, har tidigare dömts för liknande brott, vilket förstås bidrar till att han nu döms till en månads fängelse.

Mer läsning

Annons