Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får beröm efter internmatchen: "Föll ut väl"

Säsongens sista insats i landslaget. Då fick Lisa Dahlkvist beröm – och både Marina Pettersson-Engström och Elin Magnusson fick spela hela matchen.

Annons
Lisa Dahlkvist.

Svenska fotbollslandslagets år, som bland annat innehållit EM-brons på hemmaplan, avslutas just nu med ett läger på Bosön.

På tisdagen spelades en internmatch, elva mot elva under 3x25 minuter, och samtliga tre Örebrospelare fick spela hela matchen.

Adolfsbergsfostrade Tyresöspelaren Lisa Dahlkvist fick dessutom göra det i den viktiga rollen som mittfältslibero i landslagets nya 4-1-3-2-uppställning, och hon fick göra det i det Pia Sundhage-coachade "blå" laget. Efteråt fick hon beröm. "Caroline Seger och Lisa Dahlvist som 'ettor' i nya spelsystemet föll ut väl", skriver förbundet på sin hemsida som en av tre positiva punkter från internmatchen.

Kif Örebros Marina Pettersson Engström var mittback i Sundhages lag medan Elin Magnusson fick spela till vänster på mittfältet i assisterande förbundskapten Lilie Perssons "gula" lag.

Matchen slutade 1–1 efter att Antonia Göransson gett det blå laget ledningen i första periodens slutminut och Olivia Schough kvitterat nio minuter in i andra perioden.

Degerfors IF-profilen och tidigare förbundskaptenen Tord Grip var en av ett 50-tal i publiken och gillade det han såg.

– Det är över lag väldigt bra standard på spelet. Spelarna läser spelet bra och blir inte överspelade så lätt. De vet också när de kan gå fram och bryta, eller stå kvar. Nya sättet att spela på med en sittande mittfältare är bra att kunna träna på, även i en matchsituation, säger han till svenskfotboll.se.

Damlandslaget avslutar lägret med två träningsdagar. Nästa landslagsuppdrag är Algarve cup i mars innan VM-kvalet återupptas i april.

Mer läsning

Annons