Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fick morfin som till en häst"

Inget benbrott – men vadbenet ur led i åtta timmar.
Forwards Erik Björndahl, 21, klarade sig mirakulöst från en fraktur.
– Jag fick morfin som till en stor häst. Benet kändes som om det inte tillhörde mig, säger han.

Annons

Forwards hårding lämnade på lördagen Trängens IP i ambulans. Med ett befarat benbrott efter att ha landat illa efter en luftduell i mötet med Umeå FC (0–2).

Men nu kan NA berätta hur han mirakulöst klarade sig från en fraktur.

– Vadbenet hade skjutits ut och hoppat ur led, och därför trodde alla att det var ett benbrott när benet pekade rakt ut. Jag hade så fruktansvärt ont att jag bara ville försvinna, och förberedde mig på det värsta. Att karriären var över och att det skulle bli gips och rehab.

Men när rötgenplåtarna på USÖ inte visade någon fraktur kom plötsligt vändningen för Björndahl.

"Extrem våld"– Jag blev tillsagd att benet utsatts för extrem våld och att det var svullnaden som gjorde ont. Jag fick med mig morfin och smärtstillande som till en stor häst, säger han.

Det var först på natten – åtta timmar efter skadan – som Björndahl började på bättre.

– Jag duschade för att jag var så svettig. När jag drog på mig byxorna klickade det till i knät. Jag föll i hop på golvet och började att skrika. Men efter att ha pratat med Johan Svensson och Axel Kjäll som är välutbildade insåg vi att det var vadbenet som hade hoppat tillbaka. Jag hade gått runt med det ur led.

Foten som en ballong - axeln ur ledBjörndahl, som nu hoppar runt på kryckor och missar Forwards avslutning på division 1-säsongen, ådrog sig även en ledbandsskada.

– Foten är stor som en ballong just nu. Ledbandet är halvt av men självläker. Sedan har jag fått en annan knäskada också. Det är oklart än så länge vad det handlar om. Åtta gånger av tio när det handlar om korsband eller menisk brukar knäet svullna upp. Men mitt är inte svullet. Så det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa.

Noterbart är att Erik Björndahl även drog ena axeln ur led på en träning på försäsongen.

– Men den här smärtan var många gånger värre.

Mer läsning

Annons