Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlorade – efter 70 minuter utan målvakt

70 minuter utan målvakt blev för mycket för Vretstorp. IFK Örebros Anton Calmerfalk hängde två i 2–1-segern som gör att IFK tog sista chansen att hänga på i toppen av division 4.

Annons

Vretstorpsmålvakten Karl-Johan Videhult plockade ned en hemåtnick utanför eget straffområde. Fick se röda kortet redan i 20:e minuten. Då fick utespelaren Erik Falkenström stå resterande 70 minuterna – och Vretstorp spela med tio man.

– Det var Gustav Larsson som nickade hem till Karl-Johan, som var en bit utanför straffområdet men tog bollen med näven på ren reflex. Falkenström gjorde det ändå bra i målet, han fick göra några riktiga räddningar i andra, säger Vretstorpstränaren Conny Eriksson.

Då hade IFK Örebro redan tagit ledningen, Anton Calmerfalks 1–0 i 30:e. Men tack vare bra spel med tio man av Vretstorp höll hemmalaget liv i matchen ända till 80:e minuten då Calmerfalk avgjorde med sitt andra mål för kvällen, till 2–0. Matchen slutade 2–1 efter sen reducering av Martin Öh.

Vretstorpstränaren var mest besviken med de inledande 20 minuterna, före utvisningen.

– Vi hade tänkt ta tre poäng och hänga på i toppen, men vi började så jäkla tafatt. Vi har haft väldigt bra träningar på slutet, men i dag var det helt bortblåst. Alla sprang på samma bollar och sprang bort varandra. Det funkade inte, säger Eriksson.

IFK Örebro-tränaren Mikael Kindgren:

– Det blev en väldigt konstig match efter utvisningen där vi fick ha jättemycket boll och de kunde koncentrera sig på att försvara sig. I paus pratade vi mycket om att hålla uppe bolltempot, men i början av andra gjorde de en sista ansträngning och skapade några lägen på oss första kvarten. Sedan tröttnade de och vi kunde göra 2–0, men vi borde ha kunnat avgöra långt tidigare.

IFK tog nu tog sista chansen att hänga på i toppen av division 4-tabellen. Upp till topptrion skiljer sex-sju poäng med nio matcher kvar att spela. Vretstorp ligger på samma poäng, på platsen ovanför IFK på bättre målskillnad, men har en match mer spelad.

Mer läsning

Annons