Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första kvinnliga förbundsbasen - på 76 år

Örebro läns fotbollförbund få sin första kvinnliga ordförande någonsin.

Annons

Måndagen den 2 mars blir en historisk dag för länsfotbollen. Då får Örebro läns fotbollförbund sin första kvinnliga ordförande under förbundets 76-åriga historia.

Enligt det förslag som valberedningen tagit fram blir Anette Karhu ny ordförande efter Raul Björk som väljer att lämna posten efter 20 år.

Anette Karhu, som till vardags arbetar som logistikchef på Onninen AB, blir den blott femte ordföranden på 76 år. Hon har en gedigen bakgrund inom den lokala fotbollen. Moderföreningen är Garphyttans IF efter att ha ”fuskat” lite i Latorps pojklag innan det startades flicklag i Garphyttan. Vid 15 års ålder gick hon till IFK Kumla för spel i division 3.

Efter några år gick Anette vidare till Kif Örebro (Karlslunds IF på den tiden) och blev sedan kvar där från 1988 tills hon slutade i styrelsen 2012. I Kif har Anette varit spelare, tränare och suttit i styrelsen.

Anette är även utbildad tränare upp till vad som tidigare hette steg 3 och har också varit distriktskapten för ett par årskullar, startade med F77 för att sedan matcha F80. Anette var också ansvarig för distriktskaptenerna under något år och var också med i utbildningskommittén inom ÖLFF. Karhu satt även med i förbundets styrelse under ett par år i slutet av 90-talet.

- Som ni ser är det en ordförandekandidat med gedigen fotbollsbakgrund i länet som är föreslagen till årsmötet på måndag kväll, konstaterar Björn Aurell, kanslichef på Örebro läns Fotbollförbund.

Även Johan Almgren och Johan Ringaby är nya namn som föreslagits till styrelsen.

Läs vad Anette Karhu tycker om att bli första kvinna på posten i torsdagens pappers-NA eller köp den som e-tidning!

Anette Karhu.

Mer läsning

Annons