Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frebran blir huliganutredare

Landshövdingen Rose-Marie Frebran blir regeringens samordnare mot huliganism.

Annons

Frebran, som även är vice ordförande i Svenska fotbollförbundet och i Föreningen svensk elitfotboll men även ordförande i medlemsföreningen ÖSK Fotboll och vice ordförande i ÖSK elitfotboll, tar över uppdraget efter Björn Eriksson.

Uppdraget kommer att kretsa kring att stärka den positiva supporterkulturen och motverka idrottsrelaterad brottslighet. Vilket innebär att Frebran är den som kommer att bära huvudansvaret för regeringens utredning om fotbollshuliganism.

Frebran ser allvarligt på de huliganrelaterade läktarincidenter som skett den senaste tiden. Senast på Tele2 arena i superettamatchen mellan Hammarby och Gais.

– Jag ska göra allt i min makt att det inte händer igen, och i det ligger att samla alla aktörer och se till att det blir bättre förhållanden på de svenska arenorna. Men jag tycker att man ska ha klart för sig att så där stora problem inne på en arena är ytterst ovanligt. Men det är naturligtvis en katastrof för de barnfamiljer som var där, det känns som att någon kidnappade vår sport, säger Frebran till TT.

Mer läsning

Annons