Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garaca om kaosderbyt

Örebroaren Dejan Garaca var mitt i kaoset på Swedbank stadion.
Malmös reservmålvakt förstår att kollegan Pär Hansson inte ville spela vidare efter attacken från en MFF-supporter.
– Inte kul att stå när det är 8 000 som hatar dig från hjärtat i klacken bakom, säger Dejan Garaca till NA.

Annons
Pär Hansson attackerades av en supporter i derbyt.

Det var skandalscenerna som skakade svensk fotboll. Helsingborgs målvakt Pär Hansson attackerades av en supporter och Skånederbyt fick avbrytas. Dejan Garaca såg attacken från sin plats på Malmöbänken och var precis som många andra bedrövade efter händelsen.

– Det förstör för alla och dessutom ger det tre poäng till konkurrenten i en match där vi är det klart bättre laget. Sådant här ska aldrig behöva hända, säger han.

Hur gick snacket bland er spelare efteråt?

– Vi kände att vi hade matchen spelmässigt och så är det en idiot som gör så här. Som tur är har det aldrig hänt i MFF tidigare. Och hela läktaren buande ju åt honom sedan. Man måste komma i håg att det är en person som ensam står för det här. Det är inte så att alla andra på läktaren håller med honom.

Har du själv varit med om något liknande?

– Nej, men det är klart att det inte är kul att stå där med 8000 som hatar dig från hjärtat i klacken bakom. Dessutom kan du inte se någonting vad som händer bakom dig. Jag förstår Hansson om han inte ville spela vidare efter det.

Händelsen lär sätta ytterligare fart på debatten om vad som ska göras för att få ordning på läktarbråken i allsvenskan. Garaca själv är uppgiven.

– Jag är ingen polis eller expert på det här. Men ärligt talat tror jag det är svårt att helt kunna stoppa det. Om en idiot vill springa in på planen så kommer han nog alltid att kunna göra det, säger han.

Syrianskas målvakt Dejan Garaca till vänster på bilden är skadad. Nu kan klubben ha hittat ersättaren.

Mer läsning

Annons