Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gjorde några bra räddningar"

Örebro-sonen Oscar Jansson stod en halvlek i U21-landskampen mot Portugal. Det blev förlust med 3–1 – men Oscar var nöjd med sin insats.
– Jag gjorde några bra räddningar, berättar han.

Annons
Oscar Jansson startar i Sveriges mål i kväll mot Portugal.

Innan U21-landskampen mot Portugal i går var det bestämt att Oscar Jansson och målvaktskollegan Ole Söderberg skulle stå varsin halvlek.

Oscar fick starta.

Men trots bra svenskt spel var

det Portugal som var i ledning med 2–0 i halvtid.

– Det var två ganska billiga mål. På det första lyckades vi inte rensa undan bollen och de dundrade upp den i krysset. Det var inte så mycket för mig att göra där. Det andra kom efter lång utspark som rann igenom och jag kom ut lite på mellandistans och de kunde rulla in den, berättar Oscar.

Direkt i början av den andra halvleken utökade Portugal till 3–0, men i den 67:e minuten reducerade Sverige genom Johan Larsson. Men inga fler mål och matchen slutade 3–1.

– Lite surt att förlora. Stundtals tyckte jag att vi var mycket bättre. Men personligen tyckte jag att det gick bra för mig. Jag gjorde några bra räddningar.

– Det var första gången gruppen var tillsammans. Och det är ett härligt go. Vi bygger något för framtiden, säger Oscar Jansson.

Mer läsning

Annons