Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Grabbarna har skött det professionellt"

Första matchen på Stora Valla men ändå fjärde raka hemmasegern. Degerforstränaren Patrik Werner hyllade sitt lag efteråt.
– Vi har en riktigt bra grupp, säger han.

Annons

Patrik Werner är uppväxt i Degerfors. Givetvis trivdes han med att återvända till Stora Valla.

– Skönt att vara tillbaka. Tycker att planen var bra efter förutsättningarna. Klipper man ner det som vaktmästarna har gjort tycker jag inte den är sämre än någon annan plan, säger Werner.

Men inledningsvis verkade inte Degerforsspelarna trivas med att vara tillbaka på Stora Valla. Daniel Sundgren gav visserligen hemmalaget ledningen på straff, men Ljungskile kvitterade och hemmalagets spel fungerade inte.

– Det var energilöst och vi verkade tagna. Vet inte om det var en press för laget att komma hit efter att ha vunnit tre hemmamatcher på bortaplan. Inte heller inledningen av andra halvlek var särskilt bra, men när vi fick 2–1 släppte det. Efter det var vi riktigt bra tycker jag.

Fjärde matchen i rad utan förlust. Ni känns svårslagna?

– Ja, vi är stabila. Prestationerna har varit bra i de flesta matcherna. Vi har en spelidé vi aldrig frångår, sedan ändrar vi en del organisation i en del matcher mot olika lag och på olika underlag.

En ändring sett till de senaste fyra matcherna är att Johan Bertilsson flyttat ut på högerkanten.

– Många tycker det är konstigt att vi flyttat ut honom dit, men vi tycker han passar bra där. Det visade han inte minst i andra halvlek i den här matchen. Planerna är lite sämre och han är inte den mest fysiskt starka spelaren så han får mer tid där ute. Sedan har vi Niklas Klingberg som bidrar med mycket annat centralt och båda två gjorde det riktigt bra.

Degerfors klättrade upp till åttonde plats i och med segern och har bara fem poäng upp till kvalplats.

– Men vi har inga tankar på det utan vi vill ha så mycket poäng som möjligt och se hur långt det räcker. Alla som varit med i den här serien vet att om man förlorar två matcher rasar man fem-sex placeringar och vinner man två avancerar man lika många. Så jämnt är det och det kommer det att vara i 30 omgångar.

Efter att ha flängt runt under hela våren får nu Degerfors spela sina hemmamatcher på Stora Valla.

– Det är skönt, men spelarna har skött det bra och har aldrig gnällt. Grabbarna har uppträtt professionellt. Vi har en riktigt bra grupp, säger Werner.

Mer läsning

Annons