Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamad hyllas med pris

Jiloan Hamad, fostrad i BK Forward, har utsetts till Årets Tipselitspelare. Han belönas av Svenska spel med 13 000 kronor – som går till Malmö FF:s talangutveckling.

Annons

Hamad får inte pengarna själv utan bidraget går alltså till Malmö FF:s talangsatsning Tipselit. Juryns motivering lyder:

Jiloan Hamad är en snabb och teknisk yttermittfältare och anfallare, enormt målmedveten och ambitiös i allt han gör – från förberedelserna i omklädningsrummet inför träning, till varje löpväg, passning och avslut på banan. Han har lärt sig hantera sina högt ställda krav och visar numera både mognad och en härligt lustfylld inställning.

Hamad, som bland annat studerats av Heerenveen, kommer att få utmärkelsen i samband med derbyt mot Helsingborg på onsdagen.

Tipselit

Tipselit är ett ekonomiskt tränarbidrag av varierande storlek. Svenska Spel står för pengarna Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) administrerar projektet för herrarna medan Svenska Fotbollförbundet och Elitserieföreningen Damfotboll administrerar damprojektet. Syftet är att trygga svensk fotboll för framtiden. Föreningarna får möjlighet att förstärka sin talangutveckling genom att anställa kvalificerade tränare för sitt utvecklingslag. Tipselitprojektet inleddes 1992 och har sedan starten fostrat stjärnor som Fredrik Ljungberg, Kim Källström, Johan Elmander, Olof Mellberg, för att nämna några.

Mer läsning

Annons