Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamad till NA: "Allt är klart"

Jiloan Hamad lånas ut till belgiska Standard Liege.– Allt är klart. Det är ett perfekt lån för mig, säger den 24-årige örebroaren till NA.

Annons

NA kunde redan i november berätta att Jiloan Hamad var nära en utlåning i Januarifönstret. Sent på lördagen blev den BK Forward-fostrade mittfältaren, som landade i Bryssel på lördagsmorgonen, klar för den belgiska tabellsexan.

Lånet från tyska Hoffenheim, där Hamad inte lyckats ta en plats, är i första hand på fem månader.

I klubben finns sedan tidigare förre ÖSK-mittfältaren Astrit Ajdarevic.

– Det känns bra. Allt blev klart nu precis. Agenterna har gjort ett fantastiskt jobb och jag kommer till en storklubb. Det är ett perfekt lån för mig. Fem månader sedan får vi se om Liege utnyttjar optionen eller vad jag vill göra. Det får vi ta då, säger Hamad och fortsätter:

– Jag vill bidra och hjälpa laget till framgång. Det känns fantastiskt. Det är en väldigt fin förening och jag är väldigt glad. Jag har gjort läkarundersökningen och kontraktet är påskrivet. Jag börjar redan i morgon, söndag.

Här bekräftas nyheten på Standard Lieges officiella webbplats.

Hur stort intresse var det egentligen runt dig när det spreds att du ville lånas ut?

– Det var intresse från de flesta länderna. Holland, Turkiet ... allt som stått har egentligen varit sant. Sedan var det det ekonomiska som var den stora faktorn egentligen. Det är inte många klubbar som kan matcha den lön som jag hade i Hoffenheim. Jag är inte en person som tänker på pengar och kan till och med gå ner i lön. Men med de andra klubbarna var det jättelångt ifrån. Så det avgjorde, säger Hamad. 

I skrivande stund är Standard Liege hela 14 poäng efter seriesuveränen Club Brügge.

Skärmdump från Stadard Lieges webbplats.

Mer läsning

Annons