Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamad tog Sverige närmare EM

Sveriges U21-landslag är klart för play off om en plats i nästa års EM-slutspel i Danmark. Tacka en örebroare för det.
Forward-fostrade Jiloan Hamad, Malmö, gjorde matchens enda mål när han avgjorde borta mot Bulgarien i den sista minuten.

Annons
Jiloan Hamad, längst till vänster, såg till att Sverige vann över Bulgarien och avancerade till play off-spel.

Hamad ersatte Guillermo Molins i den 58:e minuten. I och med Hamads mål vann Sverige grupp 6 före Israel. Sverige och de nio övriga gruppettorna samt de fyra bästa grupptvåorna går till playoff, som spelas den 9 och 13 oktober. Danmark är som värdland direktkvalificerat.

– Erkänt starka länder som regerande mästarna Tyskland, Frankrike, Serbien, Portugal och Ryssland är alla utanför playoff. Vi har all anledning att vara glada en dag som denna och självklart siktar vi nu på att ta oss till EM i Danmark 2011. Vi önskar inget inför lottningen utan tar det lag vi får, säger förbundskaptenen Jörgen Lennartsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Almebäck och Durmaz petade

I Sverige spelade Kumla-fostrade Pierre Bengtsson hela matchen som vänsterback. ÖSK-försvaren Michael Almebäck var förpassad till avbytarbänken medan Forward-skolade Malmö-yttern Jimmy Durmaz fick se matchen från läktaren i Lovech.

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons