Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarström: ”Är i chock”

Marie Hammarström bröt ihop när hon fick dödsbudet.
Och hon har fortfarande svårt att fatta det som har hänt.
– Man är i chocktillstånd, säger Kif:s lagkapten.

Annons

Mannen som har tagit Kif Örebro till sin enda titel genom tiderna finns inte längre. Efter sig lämnar Richard Holmlund först och främst hustru och tre barn. Men också ett tomrum i fotbollsvärlden.

– Jag kunde inte tro det när jag fick se det. Mina tankar går först och främst till hans familj, säger Marie Hammarström.

Kif-kaptenen var en av Holmlunds favoritspelare men de fick aldrig chansen att prata efter Maries VM-succé där hon sköt Sverige till brons.

– Vet att han träffade mina föräldrar på läktaren någon match och snackade om VM. Men vi hann tyvärr aldrig ta kontakt, säger Marie med gråten i halsen.

"Varm person"– Han var en väldigt varm person även om man kanske inte kan tro det när man såg honom på planen i samband med matcher. Han har vigt sitt liv åt fotbollen och så slutar det så här. Det är fruktansvärt tragiskt.

Holmlund coachade Kif till cuptiteln 2010. Den senaste säsongen har han tränat Norrköpingslaget Sleipners herrlag i division ett.

– Det är en stor förlust både för dam- och herrfotbollen. Livet måste gå vidare men just nu känns det svårt, säger Marie Hammarström.

Mer läsning

Annons