Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han går till ÖSK:s konkurrent

ÖSK konkurrent i kampen om ett nytt allsvenskt förstärker inför höstsäsongen. Klubben har gjort klart med den tidigare Degerforsspelaren Johan Bertilsson. 

Annons
Johan Bertilsson går till Gefle.

Gefle ligger på tionde plats i allsvernskan med 19 poäng - fyra poäng före ÖSK. Nu har klubben från Gästrikland förstärkt sin offensiv inför höstsäsongen. Från polska ligan hämtas 26-årige Johan Bertilsson, som tidigare har spelat i Degerfors. Efter fjolårets succé i superettan i Degerfors, där Bertilsson gjorde 16 mål och fyra assist blev han värvad av polska Zaglebie Lubin. Men tidigare i somras bröts kontrakt med den polska klubben och Bertilsson blev klubblös.

Bertilsson har tidigare representerat en allsvensk klubb - Kalmar FF där det blev snålt med speltid. Nu är det Gefle som gäller. Bertilsson kar skrivit på ett kontrakt över 2,5 år.

-Det är en eftertraktad spelare som vi är väldigt glada över att ha kunnat knyta till oss. Vi hoppas att Johan hinner bli spelklar redan till på söndag, säger Gefles sportchef Hasse Berggren i pressmeddelande.

Johan Bertilsson:

-Jag tror att jag kan bidra i det offensiva spelet med min teknik och skapa målchanser åt mig själv och mina lagkamrater.

Mer läsning

Annons