Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han räddade Difs fotbollsgala

TV4 och SVT stoppade sina reportrar.
Då klev Hajk-profilen Bengt Alsterlind in och ledde Degerfors IF:s fotbollsgala på lördagen.
På galan tog sedan ÖSK (!) storslam.

Annons

Degerfors IF skriver på sin hemsida att förberedelserna inför galan kantades av "några turbulenta dagar den senaste veckan".

Från början var det tänkt att TV4-reportrarna Niklas Jarelind och Daniel Kristiansson skulle agera konferencierer på fotbollsgalan i Valsverket inför drygt 350 personer på lördagskvällen. Men i måndags meddelade duon att de blivit stoppade av sina chefer på TV4. Dagen efter tackade SVT:s Chris Härenstam ja - bara för att på fredagen även han bli stoppad av sina chefer.

På fredagseftermiddagen blev det dock klart att den 68-årige före detta SVT-profilen Bengt Alsterlind kunde leda galan med kort varsel.

Alsterlind är kanske allra mest känd som programledare för barnprogrammet Hajk.

Huruvida han hälsade gästerna på fotbollsgalan välkomna med Hajk-frasen "tjipp" är emellertid oklart.

Samuelsson dominerade

Två nyblivna ÖSK:are lade beslag på några av priserna. Peter Samuelsson blev årets anfallare, årets skyttekung och årets mest värdefulle spelare. Och Christoffer Wiktorsson, som precis som Samuelsson nyligen skrivit på för ÖSK, blev årets försvarare.

Niklas Klingberg, som har varit i ÖSK, blev årets mittfältare. Amadaiya Rennie fick ta emot priset för årets publikfavorit. Årets nykomling blev Jonas Olsson och Alexander Hjärpe blev årets talang.

Mer läsning

Annons