Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är målvaktstalangens nya klubb

Supertalangen Ismael Diawara blir kvar i stan.
20–åringen har bestämt sig för var han ska spela kommande säsong.

Annons

Ismael Diawara har imponerat stort för Rynninge i division 2 under de senaste säsongerna. Och hans succé har inte gått obemärkt förbi. Under vintern har han bland annat provtränat med superettaklubben Syrianska och åländska Mariehamn som spelar i finska högstaligan. Alternativ saknades alltså inte, men nu har talagen bestämt sig för att stanna kvar i stan. Han byter dock Grenadjärvallen mot Trängens IP och BK Forward.

– Det känns som ett bra steg och rätt nivå för mig att spela på i det här läget. Sedan är det skönt att vara kvar här hemma ett tag till, säger han till NA.

Han har tränat med klubben från och till under en period och nu har han bestämt sig.

– Jag är överens med klubben och Forward är överens med Rynninge. Det är bara påskriften som saknas och det ska vi ta när vi träffas i veckan, säger Diawara.

I Forward kommer han konkurrera med den ett år yngre Oskar Klasson som stod för en lysande säsong då han fick chansen när dåvarande förstavalet Jacob Rinne skadade sig i fjol. Nu står Forward med ett minst sagt ungt målvaktspar med enorm potential.

– Tror faktiskt inte att det finns någon annan klubb med två så unga målvakter (skratt). Det kommer bli konkurrens men det ser jag fram emot. Jag känner Oskar sedan skolan då vi tränade tillsammans, säger Diawara.

Mer läsning

Annons