Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Nordbacks nya klubb

Förre ÖSK-spelaren Fredrik Nordback gör comeback på fotbollsplanen.
Här är klubben som lyckats övertala honom att snöra på sig skorna igen.

Annons

Under sina 11 säsonger i ÖSK växte mittfältaren Fredrik Nordback ut till en ikon i klubben. Men sedan han slutade säsongen 2011 har det varit tyst. Fram tills nu.

34-åringen har precis gjort klart med profilstarka division 4-klubben FC Andrea Doria.

– Vi har haft löpande kontakt med honom i princip sedan han slutade. Vi har väl legat på och skavt lite hela tiden och nu fanns det ett sug, säger klubbens ordförande Peter Henriksson och skrattar.

Klubben har sedan tidigare ett par ”Galactico-värvningar" i truppen. Så sent som för ett par veckor sedan presenterades exempelvis förre Brage-backen Jan Tauer. Nordback blir spelklar på fredag och kan göra debut på lördag då Andrea Doria möter serieledande Järla.

FC Andrea Doria är trea i division 4 mellersta men är på väg uppåt då formkurvan är stigande efter en trög vårsäsong.

– På pappret har vi ett bra lag men det är inte alltid så lätt att få ihop det på planen. Det ska gudarna veta, säger Peter Henriksson.

Vilken form Nordback håller rent fysiskt återstår att se. Men räkna med att han kommer bidra med sedvanlig grinta och hundraprocentig vinnarinstinkt.

– Inställningen har han garanterat inte tappat. Det är vår sportchef Jesper Hussfelt som har haft mest kontakt med honom men känner jag Nordback rätt så har han också hållit igång med träningen ganska bra även efter karriären, säger Henriksson.

Mer läsning

Annons