Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Helt vansinnigt att ÖSK inte ville ha Anttonen"

I höstas tvingades han lämna ÖSK efter 14 säsonger. Nu gör Patrik Anttonen stor succé i Degerfors IF. Då ger nya lagkamraten Niklas Klingberg en känga till Örebro.

Annons

Det var i höstas som Patrik Anttonen fick beskedet. Efter 14 säsonger och 240 matcher i Örebro SK:s svartvita tröja var han inte längre önskvärd i klubben.

I bakgrunden fanns Anttonens skadehistorik, senaste två åren hade han bara gjort 15 allsvenska matcher från start och ÖSK ville ha en bantad trupp utan skadebenägna spelare.

– Jag har haft min historik, med en lång skada som höll mig borta innan jag kunde operera mig. De vill ha en liten trupp, och tränaren vill väl ha spelare som han tror är friska hela året. Vilket man aldrig kan veta med någon, sa Anttonen, som var besviken på ÖSK, till NA då.

Anttonen hamnade i kylan, men plockades upp av Degerfors IF – där han gjort stor succé. Med Anttonen som sammanhållande mittbackspjäs har Dif byggt en stabilare backlinje än på många år. Och den tidigare skadeförföljde spelaren har spelat samtliga 1 620 minuter i årets superetta där ett bottentippat Dif nu bara är målskillnad från allsvensk kvalplats.

– Anttonen har varit vår bästa spelare. Det är den stora skillnaden mot i fjol, att vi har blivit mycket bättre bakåt med August (Strömberg, målvakt) och Anttonen. Vi har en helt annan trygghet, säger mittfältaren Niklas Klingberg.

Årets värvning i superettan?

– Jaja, absolut. Jag tycker det var helt vansinnigt att ÖSK inte ville ha honom kvar, men vi är desto mer nöjda.

De pratade om hans skadehistorik...– Jo, men han hade en skelettskada som han behövde operera, och nu har han gjort det och kommit tillbaka. Då kan man inte komma och säga att en spelare är skadebenägen, de borde ha tittat på honom efter operationen istället. Men desto bättre för oss, han har varit fantastisk, säger Klingberg.

Tolv omgångar återstår av årets superetta. Just nu är Dif det hetaste laget efter att ha plockat 19 av 21 möjliga poäng på sju senaste omgångarna.

Läs mycket mer om Dif i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons