Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henriksson petas i Degerfors

Här är beskedet som skakar om Degerfors IF. Sebastian Henriksson petas från startelvan – och frånsäger sig kaptensbindeln.

Annons
Sebastian Henriksson.

– Det kändes självklart. En kapten ska spela, säger Henriksson.

Sedan rutinerade Henriksson återvände till Dif inför förra säsongen har han varit lagets mest givna spelare och lagkapten. När 35-åringen inte varit skadad eller avstängd har han spelat – fram till i dag.

I kvällens match mot Falkenberg startar Henriksson på bänken och i stället bildar Tobias Solberg och unge Emil Berger innermittfält. Till följd av detta avsäger sig Henriksson också kaptensbindeln.

– Jag blev väldigt överraskad, det var en liten chock. För mig är det en självklarhet att en kapten ska spela, säger han besviket.

Kan du förstå beslutet att peta dig?

– Nej. Under de två matcher jag spelat, Örgryte och cupmatchen, tycker jag att jag har bidragit med mycket. Med min ålder och min rutin har jag mycket att tillföra, självklart försvinner mycket av det nu när jag inte är kapten.

Har du varit med om en liknande situation tidigare?

– Petad har jag självklart blivit, men aldrig som kapten, säger Henriksson som under perioder var kapten i såväl IFK Göteborg som Örebro SK.

Påverkar det här dina tankar om framtiden?

– Självklart kommer det påverka. På vilket sätt är för tidigt att säga, jag kommer spela ut mitt kontrakt med Dif i alla fall.

Hur reagerade dina lagkompisar på ditt val?

– Vi har inte pratat någonting om det. Så de får väl veta det när de slår upp tidningen.

I samband med måndagsträningen ville Dif-tränaren Patrik Werner inte avslöja någon startelva. När Kuriren senare under kvällen ringer upp honom för att höra mer om beslutet att peta Henriksson väljer han att inte ge någon kommentar.

”De som är bäst får spela”

– De elva som är bäst för dagen får spela. Mer än så säger jag inte. Vi får prata mer om laguttagningen efter matchen i morgon, säger Werner.

Troligt är att Tobias Solberg, som vikarierat när Henriksson inte spelat, nu får ta över kaptensbindeln.

Mer läsning

Annons