Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het match för örebroare

Kritik från Edström - försvaras av domarbasen.

Annons

Det svenska domarteamet med huvuddomaren Jonas Eriksson och de assisterande domarna Daniel Wärnmark och örebroaren Mathias Klasenius dömde i kväll den heta VM-matchen mellan hemmanationen Brasilien och Kamerun. En match som Brasilien vann med 4-1 efter bland annat två mål av stjärnan Neymar.

Efter matchen fick det svenska domartrion både ris och ros. Det var främst vid Freds 3-1-mål, som var en misstänkt offside, som kritiken kom. Det var Klasenius som friade situationen och Brasiliens 3-1-mål var ett faktum.

I radiosportens sändning var experten Ralf Edström frän i sin kritik.

- Det kan hända att han inte får döma mer när han gör ett så grovt misstag, säger Ralf Edström och syftar på Jonas Eriksson.

I Sportbladets studioshow "Studio Samba" fick det svenska domarteamet stöd av den svenska domarbasen Bosse Karlsson.

-  Den offsidelinjen måste de ha ritat totalt fel, det är min första kommentar. Jag har skrivit till Jonas redan och sagt att jag ska titta på den en gång till och återkomma.

Karlsson anser att det är Klasenius ansvar vid situationen kring 3-1-målet.

- Han har totalansvar för det där. Men det går inte att konstatera något med blotta ögat direkt. Sedan är det ju så att de flesta offsidemisstagen sker när de väljer att höja flaggan, inte när de håller ner den, säger Karlsson till Sportbladet.

Matchen spelades inför 69 112 åskådare på Estádio Nacional i Brasília.

Team Jonas Eriksson dömde USA-Ghana i sin första VM-match. Nu får vi se om trion får några fler matcher under mästerskapet.

Mer läsning

Annons