Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Högre kvalitet än i Örebro"

Alejandro Bedoya lämnade ÖSK i somras för Glasgow Rangers. I en intervju med skotska Daily Record berättar han bland annat om den stora skillnaden jämfört med allsvenskan.
– Kvaliteten på träningarna är mycket här bättre än i Örebro, säger han.

Annons

Bedoya lämnade blev klar för Rangers i mitten av augusti. Men sedan dess har det blivit sparsamt med speltid. Hittills har han spelat två matcher. Först ett inhopp hemma mot Aberdeen i ligan och därefter från start i ligacupmatchen mot Falkirk.

Amerikanen berättar i intervjun om att han hade möjligheten att välja andra klubbar än Rangers, men att han är oerhört nöjd med valet.

– Klubbar i Holland och Tyskland ville ha mig. Jag hade mindre än sex månader kvar på mitt kontrakt så det fanns en hel del diskussioner om övergångssumman. Örebro ville behålla mig och när ett lag i Sverige ser en klubb som Rangers  gör de allt för att få så mycket pengar som möjligt.

"Njuter av det"

Han är helt säker på att han valde rätt klubb.

– Jag njuter av att vara i Glasgow. Att kunna gå in Murray Park och träna varje dag vid en anläggning som är helt prefekt. Och med Mo Edu och Carlos Bocanegra här har gjort det lättare att komma in i klubben.

Kvaliteten jämfört med allsvenskan är klart högre enligt 23-åringen.

– Efter att ha tränat med killarna här märker man att kvaliteten är mycket högre än vad jag är van vid från Örebro.

"Gav mig gåshud"

Tidigare hade Bedoya sin mor och syster på besök när Glasgow Rangers mötte Celtic i ett mäkta populärt Old Firm-derby. En match som Rangers vann med 4-2 utan Bedoya på planen.

– Det har bara gjort mig bestämd att få spela nästa gång. Låtarna i inledningen gav mig gåshud och den atmosfären är en anledning till börja spela fotboll.

Mer läsning

Annons