Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Honken" lämnar Örebro-fotbollen

En ung men ändå stor profil lämnar Örebrofotbollen.
Fredrik "Honken" Holmquist, 31, flyttar till Sörmland för ett fotbollsjobb på heltid.

Annons

Med ett brinnande fotbollshjärta har han satt avtryck i Sköllersta, Forward och i ÖSK. Men nu lämnar Fredrik Holmquist Örebro och flyttar till Nyköping.

– Jag har erbjudits ett jobb som idrottskonsulent/fotbollsansvarig i IFK Nyköping. Det är en ära att få möjligheten att jobba med fotboll på heltid, säger Honken.

– Det har varit många år med mycket slit och ideell verksamhet. Sex år i Sköllersta, ett år i BK Forward och ett år i ÖSK, konstaterar han.

Två SM-medaljer inomhusDet var i Sköllersta som "Honken" dök upp på allvar som ung eldsjäl.

– Åren i Sköllersta var fantastiska även om de även var kostsamma. Vi vann fem raka futsal-DM och tog två SM-medaljer i futsal. Det är nog det som står högst på listan. Det var fantastiskt att få vara en del av det BK Forward som nästan kvalade in till superettan.

"Smärtsamt att lämna ÖSK"Nu lämnar han sitt uppdrag hos favoritklubben ÖSK.

– Det är smärtsamt att behöva lämna ÖSK, laget i hjärtat, men förhoppningsvis kan jag komma tillbaka och få jobba för klubben i framtiden. Möjligheten att få jobba heltid med fotboll just nu vägde över. Att flytta till Nyköping och börja jobba för IFK Nyköping ser jag som ett positivt både privat men också i min yrkeskarriär.

Som en Oscars-gala: Vem vill du tacka för tiden i Örebro?– Efter sex år i Sköllersta ville jag sluta jobba med fotboll men Axel Kjäll och Johan Svensson i BK Forward övertygade mig att fortsätta. Jag vill även tacka Axel för möjligheten att få jobba i ÖSK.

Mer läsning

Annons