Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK lämnade jumboplatsen

IFK Örebro har fått luft under vingarna i höststarten av division 3-fotbollen. Först oavgjort mot starka Ölme och i går 2–1-seger (1–0) i lokalderbyt mot Sköllersta på Bricke-backens IP. IFK lämnade därmed över jumboplatsen till Ludvika.

Annons

– Det var en skön seger då vi jagar poäng. Vi skulle ha vunnit redan mot Ölme men vinsten kom nu i stället, säger en nöjd tränare, Hans ”Bobban” Boberg.

Sett över 90 minuter var segern odiskutabel, ändå blev det nervöst på slutet sedan Sköllersta reducerat i 90:e minuten.

– De lyfte och lyfte på slutet och skapade en vass chans på en hörna. Mål på den hade varit surt för oss, medger ”Bobban”.

IFK tog ledningen på ett självmål, eller en väldigt bra slagen hörna av Robert Sköldqvist. En inåtskruvad boll som Sköllersta-målvakten Ulf Axelsson boxade i eget mål.

Jättematch av Melander

I andra halvlek dominerade IFK stort. Målet gjorde Nils Melander, som sprang ifrån Sköllerstas försvar på en djupledsboll och avslutade bästa sätt.

– Nils har inte haft det rätta flytet tidigare så det var kul att han fick göra målet. Han gjorde en jättematch på topp, berömmer ”Bobban”.

IFK noterade även ett stolpskott av Mårten Gräntz, en nick i ribban av Adrian Carlsson samt att Gräntz dessutom brände två frilägen.

Så visst vann rätt lag derbyt. Förutom Melander får även trion Hampus Lilja, Robert Sköldqvist och Philip Ekberg bra betyg i IFK.

Sköllersta hade sin bästa spelare i Juha Pakarinen, bollvinnare på mitten.

Mer läsning

Annons