Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK vände och vann

Efter brakförlusten senast visade IFK Örebro fin moral när man vände och vann mot Ludvika. Matchen i division 3 slutade 3–2 (1–2).

Annons

När gästande Ludvika gick fram till en tvåmålsledning i första halvlek såg det mörkt ut för IFK Örebro. Särskilt som laget haft en tung start på höstsäsongen efter den fina våren. Som extra salt i såren gjordes dessutom Ludvikas första mål på en mycket tveksamt dömd straff.

– En riktig skitstraff, jag förstår inte hur domaren kan hitta en straff i den situationen, suckar IFK:s tränare Hans Boberg.

Oväntad hjälp

Besvikelsen övergick dock snabbt till glädje när Ludvika gav hemmalaget oväntad hjälp. En lång lyra in i straffområdet skarvades i eget mål av en Ludvikaförsvarare precis före halvtidsvilan. Detta gav naturligtvis hemmaspelarna råg i ryggen och i andra halvlek fullbordades vändningen.

– Vi spelar egentligen bra hela matchen även om vi åker på ett par skitmål. Framför allt i andra halvlek varierar vi spelet bra och visar styrka när vi vänder, säger Boberg.

Bäst i IFK Örebro var mittfältarna Josef Mettou och Peter Jonsson som båda visade goda takter och var mycket delaktiga i IFK Örebros fina vändning. Även comebackande mittbacken Isak Demirel förtjänar ett omnämnande för sin insats. En svårartad axelskadad har hållit honom utanför planen under nästan hela våren men det är en spelare IFK Örebro kommer få nytta av under hösten.

Mer läsning

Annons