Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen premiär på Stora Valla

Här är beskedet som chockar Degerfors IF.
Premiären på fredag kommer inte kunna spelas på Stora Valla.

Annons

Beskedet om att fredagens premiär inte kan spelas som planerat kom under eftermiddagen. Så här skriver Dif på sin egen hemsida:

"Under onsdagen fick Degerfors IF beskedet att Stora Valla inte är spelbar till fredagens hemmamatch mot Örgryte IS. En matchdelegat var på plats för att inspektera planen och den är för mjuk och har för mycket sand för att kunna spela på.

Dif har haft möjligheten att överklaga beslutet men har valt att inte göra det, detta med anledning att man tror att planen kommer ta så pass mycket stryk och nu får man istället chansen att låta den växa till sig i ytterligare två veckor.

Man jobbar nu febrilt för att kunna få spela på Behrn arena i Örebro, men där är division tre-matchen IFK Örebro – Rynninge inplanerad och då måste den flyttas. Det kommer i sin tur att drabba en tredje match. Degerfors har kontakter med Örebro SK och Örebro kommun och ett besked kommer att komma imorgon förmiddag.

Örgryte IS ser också gärna att man spelar på Behrn arena i Örebro. Alternativet om det inte blir någon match är Domnarvsvallen i Borlänge som är Degerfors IFs reservarena. Så det är alltså klart att matchen kommer att spelas, dock inte på Stora Valla."

Besked om ny spelplats kommer alltså under torsdag förmiddag.

Mer läsning

Annons