Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen rolig Dif-debut för Jesper

Degerfors IF är utslaget ur Svenska cupen. Division 1-laget FC Trollhättan vann med 2-0 (1-0) och för 17-årige Jesper Karlsson kunde det knappast ha blivit en sämre tävlingsdebut.

Annons

– Jag är så jävla nere. Vi trodde att vi bara kunde ställa ut skorna verkar det som, säger han och skakar på huvudet.

Dif kom till start med ett allt annat än lastgammalt lag. 27-årige Andreas Holmberg var äldst i startelvan och medelåldern var drygt 23,5 år. Yngst av alla var Jesper Karlsson som gjorde sin första tävlingsmatch från start i Dif.

Debuten kunde ha varit roligare. Efter en hyfsad start havererade Difs spel under den sista halvtimmen av första halvlek. Det radades upp bortslagna passningar och Trollhättans ledningsmål var ett talande exempel. Dif hade flera lägen att slå undan bollen, men Petrit Zhubi fick både en och två chanser innan han rullade in bollen.

– Vi fick inte alls till vårt passningsspel. Det kändes som att vi hade för dålig inställning, vi trodde att vi skulle vinna det här enkelt verkade det som, säger Jesper Karlsson.

Gnäll i lagetTrollhättan fortsatte dominera första halvlek och det var inte förrän i slutsekunderna som Dif skapade en riktigt farlig chans.

– Det var för många som hängde med huvudena. Vi är för dåliga på att pusha varandra, vi skulle behöva någon som röt till riktigt ordentligt. Nu blir det mest att vi gnäller på varandra, säger Karlsson.

Andra halvlek blev aningen bättre, men Dif hade förtvivlat svårt att skapa heta lägen. I stället var det Trollhättan som var effektiva när Dif satsade offensivt och Dif-målvakten Brian Edwards såg med flera vassa räddningar till att hålla matchen vid liv. Med 20 minuter kvar hade Niklas Klingberg ett skott i utsidan av stolpen. Men närmare än så kom inte Dif. I stället blev Petrit Zhubi tvåmålsskytt när han frispelad rullade in 2-0 på övertid. Difs chans att få möta ett allsvenskt lag hemma på Stora Valla är borta.

– Så här dåligt får det inte vara, säger Karlsson.

Vad säger du om din egen match?– Det är i en sådan här match jag ska visa att jag är värd speltid, men det tycker jag inte att jag gjorde. Jag är för ojämn, när jag gjort något bra slarvar jag i nästa läge. Jag och hela laget har för många svackor, analyserar Karlsson.

Redan på fredag får dock Dif chans att revanschera sig, mot Åtvidaberg på bortaplan.

– Det känns bra. Det är en jäkligt viktig match. Vi har ju några spelare som vilade en del i dag och kan vara fräscha på fredag så jag hoppas att vi kan göra en mycket bättre match då, säger Karlsson.

Matchfakta

Mål: 1-0 (18) Petrit Zhubi, 2-0 (90) Petrit Zhubi.

Varningar Dif: Peter Samuelsson, Alexander Andersson.

Publik: 406.

Domare: Antti Kanerva.

Startelvan: Brian Edwards – Jonas Olsson, Andreas Holmberg, Christoffer Wiktorsson, Marcus Nilsson – Jesper Karlsson, Eric Jernberg – Christophe Lallet, Niklas Klingberg, Stellan Carlsson (68) – Alexander Andersson.

Avbytare: Andreas Ljunggren-Eriksson (68), Peter Samuelsson (78), Jonas Bohlin, Marcus de Bruin, Tobias Solberg, Johan Wennberg, Andreas Gunnarsson.

Mer läsning

Annons