Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishak sänkte Polen

Mikael Ishak hade varit inne på planen i mindre än en minut innan han slog till. Målet blev matchens enda och därmed fick Sverige en skön revansch på Polen efter tisdagens svidande förlust.

Annons
Mikael Ishak gjorde matchens enda mål mot Polen.

Assyriska-anfallaren Mikael Ishak spelade hela tisdagens P18–landskamp mot Polen på Trängen. Det blev inget mål då, men landslagsdebuten var avklarad. Till gårdagens returmöte, den här gången på Grenadjärvallen, startade Mikael Ishak matchen på bänken. Men efter fem minuter in på den andra halvleken byttes han in. Och det dröjde inte längre förrän det smällde. Femtio sekunder senare högg Ishak direkt på ett lågt inspel och bollen borrade sig upp i nättaket.

Målet blev också matchens enda. Och Sverige fick revansch efter tisdagens tunga förlust då Polen gjorde 2–1 i den 94:e minuten. 

Det fanns inga lokala inslag i den svenska P18-trupp som tillbringat de senaste dagarna i Örebro. ÖSK:s Kalle Holmberg och Adam Eriksson har tidigare spelat med P93-landslaget. Men i och med utlåningen till ÖSK Ungdom i division 2 minskade deras chanser erkänner coachen Tomas Turesson.

– Det är något som jag måste tänka på när jag tar ut laget. Men båda två är fortfarande aktuella. Sen kan det gå väldigt fort i fotboll. Kalle Holmberg kanske flyttas upp till A-laget efter sommaren, säger han.

Men det är inte bara Holmberg och Eriksson som är aktuella för spel med P93–landslaget till höstens EM-kval.

– Jacob Rinne spelar varje match för Forward i division 1 och han är aktuell för spel. Men på målvaktssidan är konkurrensen just nu stenhård, säger Tomas Turesson.

Läs mer i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons