Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Islossning för Forward i värmen

VM-känsla i tv och VM-känsla på Trängens IP. Robin Ingvarsson visade vägen med ett klassmål när Forward slog tillbaka Umeå med en 3–0-seger.

Annons

– Jag har haft några liknande lägen tidigare och den här gången satt den, säger matchvinnaren.

Att påstå att division 1-matchen mellan Forward och Umeå var en folkfest vore att ljuga. 57 tappra åskådare hade letat sig till Trängens IP och därmed nobbat VM-mötet mellan Tyskland och Argentina. Det skulle de inte ångra. Forward bjöd på strålande fotboll i sommarhettan.

– Det sjuka är att vi har spelat så här bra tidigare också, men skillnaden är att vi nu gör mål, säger matchhjälten Robin Ingvarsson.

För det var han som visade vägen för Forward. I den 28:e minuten fick han bollen på sin högerkant och gav sig ut på ett äventyr som närmast kan liknas vid holländaren Boudewijn Zendens dito från bronsmatchen mot Kroatien i VM 1998. Ingvarsson tog sig inåt i banan, lurade bort några Umeå-försvarare och placerade in ledningsmålet med vänsterfoten invid bortamålvaktens vänstra stolpe.

Ett klassmål.

– Det kändes underbart att göra mål igen. Jag tycker att vi har press på dem i hela första halvlek och var värda ledningen, säger Ingvarsson som gjorde säsongens sjätte mål.

Tränare Thomas Bengtson var imponerad av sin högermittfältare.

– Läckert att se honom, det var riktigt hög kvalitet på det avslutet. Det är härligt att se sådana killar som Robin, säger han.

Forward-tränaren hade all anledning att vara nöjd med fler än Robin Ingvarsson. Topplaget Umeå kom knappt till en målchans och framåt imponerade hemmalaget med ett varierande anfallsspel.

– Jag var faktiskt orolig att vi tömde oss efter vår härliga första halvlek, men vi bara fortsätter. Vi möter ett Umeå som har gjort näst flest mål av alla lag från division två och uppåt och så släpper vi knappt till någon målchans, säger han.

Umeå med gamle ÖSK-spelaren Robert Mambo Mumba och före detta allsvenska skyttekungen Andreas Hermansson kom egentligen ingenstans. På innermittfältet dominerade Niklas Klingberg och längst bak styrde Johan Svensson. Och så fanns ju Robin Ingvarsson såklart. På stopptid hittade han Chriss Henriksson med en läcker chip som Forwardanfallaren på bästa sätt tog tillvara på. Placering intill höger stolpe och matchen var punkterad.

– Jag visste att jag hade Chriss i djupled så det var bara att lägga fram den. Samarbetet funkade fint med både Chriss och Herish Kuhi tycker jag, säger Robin Ingvarsson.

Inhopparen Ahmed Yasin hann sedan med 3–0 efter en kontring innan domaren blåste av matchen. 5–1 senast mot Syrianska och 3–0 nu mot Umeå vittnar om positiv Forward-trend.

– Skönt att vi är inne i ett bra stim, nu gäller det bara att fortsätta. Forward brukar ju vara ett bra höstlag också så det är bara att köra på, säger Robin Ingvarsson.

Och medan speakern på Trängens IP förkunnade att Tyskland slagit tillbaka Argentina i VM-slutspelet, njöt Forward och merparten av de 57 åskådarna. Lite VM-känsla fick de trots allt.

– Men jag är ju fotbollsnörd så jag har spelat in matchen för säkerhets skull. Man kan ju alltid lära sig något nytt, säger tränaren Thomas Bengtson.

Mer läsning

Annons